Tarta cu espresso si ciocolata

0 65

Tarta cu espresso si ciocolata

Ingrediente:

  • 250g biscuiti digestivi
  • 2 linguri cacao
  • 125g unt topit
  • 2 galbenusuri
  • 100g zahar pudra
  • 1 lingura faina de porumb
  • 600ml lapte
  • 3 foi de gelatina
  • 200g ciocolata neagra (70% cacao)
  • 150g ciocolata neagra (50% cacao)
  • 2 linguri espresso
  • 284 ml frisca lichida
  • ciocolata pt decor

Mod de preparare:

Pune biscuitii digestivi intr-o punga mare de plastic, si striveste-i cu un sucitor pana cand seamana cu pesmetul, apoi amesteca-i cu pudra de cacao si untul topit. Se amesteca bine. Apasa compozitia intr-o forma rotunda, atat la baza cat si lateralele. Se lasa la rece pentru cel putin 30 de minute.

Se amesteca impreuna galbenusurile de ou, zaharul pudra, faina de porumb si 4 linguri de lapte. Pune deoparte. Se inmoaie gelatina in putina apa rece pentru aproximativ 10 minute.

Se incalzeste restul de lapte intr-o cratita la foc mic. Rupe ciocolata in bucati si pune-o in lapte, alaturi de espresso, amesteca pana cand ciocolata s-a topit, ia cratita de pe foc si incorporeaza amestecul de oua. Pune-o inapoi la foc mic si amesteca in mod constant pana cand se ingroasa.

Scurge gelatina si stoarce apa in exces si adaug-o la crema fierbinte, amestecand pana cand gelatina s-a dizolvat. Se lasa la racit timp de 15 minute, apoi se toarna in baza de biscuiti. Se lasa sa se raceasca pentru 3-4 ore sau pana cand se intareste. Bate frisca lichida pana se ingroasa si orneaza tarta dupa ce s-a intarit.

Va dorim pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.