5 Mituri despre imunitatea copiilor

0 246

Ca mame, prima noastra preocupare este, evident, sanatatea propriilor copii! Este ceva normal si de asteptat – odata cu schimbarea sezonului, copiii nostri incep sa se imbolnaveasca si cabinetele pediatrilor devin aglomerate. Unii copii se pot imbolnavi in mod constant, pot cadea prada infectiilor, una dupa alta. Lipsesc de la gradinita si scoala din aceasta cauza, iar ca rezultat, performantelor academice scad, la fel si calitatea vietii in general.

Toate mamele si-ar dori sa ia masuri pentru a spori imunitatea propriilor copii, insa exista multa confuzie in acest domeniu al imunitatii. Pentru a face putina lumina, va prezentam o lista de conceptii gresite despre imunitatea copiilor si le vom aborda pe rand!

Copiii au sisteme imunitare mai slabe

Adevarat. Sistemul imunitar al copiilor este mai slab decat cel al adultilor, ceea ce inseamna ca sunt mai vulnerabili la anumite boli. Cu toate acestea, puteti seta baza unei imunitati bune la varsta adulta, asigurand pasii potriviti in copilarie.

Un copil cu o greutate si inaltime normala au o imunitate buna

Fals. Este adevarat ca, copiii subponderali au mult mai multe sanse de a avea imunitate scazuta, probabil din cauza unei probleme nutritionale. Totusi, asta nu inseamna ca un copil dezvoltat normal pentru varsta sa, are o imunitate buna, deoarece depinde si de alti factori.

Imunitatea este in intregime dependenta de nutritie

Fals. Imunitatea depinde de mai multi factori, iar nutritia este unul din acei factori. Activitatea fizica, somnul si stresul, joaca un rol important in imunitatea unui copil. Pe langa acestea, urmand un program adecvat de vaccinare, copiii sunt feriti de alte boli.

Imunitatea unui copil poate fi imbunatatita inainte de nastere

Adevarat. Puteti lucra asupra imunitatii bebelusului in timp ce inca se afla in-utero, deci din timpul sarcinii. Alimentatia viitoarei mamici are un efect direct asupra sanatatii si imunitatii copilului, iar alaptarea exclusiva pentru primele sase luni de viata joaca un rol foarte important!

Mofturosii la mancare vor avea mereu o imunitate slaba

Fals. Este normal ca un copil sa treaca prin diferite faze, dar asta nu inseamna ca imunitatea trebuie sa sufere. Un bun supliment de multivitame in plus fata de mesele sale zilnice, ajuta la asigurarea unei doze necesare de substante nutritive esentiale pentru intarirea sistemului imunitar.

Nu exista parinte care sa nu fi avut de a face cu nazurile copilului cand vine vorba de mancare. Mofturile la masa sunt doar o etapa normala in dezvoltarea copiilor, dar poate avea ramificatii asupra alimentatiei lor. In loc sa fortati copilul sa manance si sa dezvolte o atitudine nesanatoasa fata de alimente, este mai intelept sa lasi faza sa treaca de la sine.

Intre timp, puteti completa dieta copilului cu multivitamine recomandate de pediatrul copilului, pentru a compensa substantele pierdute si pentru a-i mentine imunitatea.

 Bolile copilului

Forumul de intrebari si raspunsuri medicale:

Clinica Virtuala DC: Consultanta medicala online.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.