Bine ati venit!

De ce bebelusii nascuti in septembrie au mai mult succes?

0 151

Noile studii ne informeaza ca luna nasterii poate avea un impact mult mai mare decat semnul astrologic. Aceasta se coreleaza cu succesul general al studentilor de-a lungul copilariei si adolescentei.

Noua cercetare de la Biroul National de Cercetare Economica spune ca varsta unui copil cand incepe scoala poate face o diferenta substantiala in dezvoltarea sa cognitiva ulterioara, de la varsta de 6 ani pana la 15, afectand nu dor notele, dar si rezultatele la colegiu dar si probabilitatea incarcerarii infractiunilor juvenile.

Deci, ce legatura are asta cu luna ta de nastere?

Intr-un nou studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Toronto, Universitatea din Florida si Universitatea Northwestern, s-a descoperit ca, copiii nascuti in luna septembrie tind sa aiba mai mult succes din punct de vedere academic, odata ce au inceput scoala. Poate luna in care s-a nascut copilul sa determine cu adevarat tipul de succes pe care il va avea odata ce intra in cladirea scolii? Se pare ca luna lor de nastere poate determina succesul.

Cercetatorii au studiat datele a aproximativ 1 milion de elevi de scoala publica, nascuti in Florida, in perioada 1994-2000. Florida – precum si 18 alte state – incep scoala pe 1 septembrie. Astfel, atunci cand copiii intra in clasele lor, copiii nascuti in septembrie sunt adesea cel mai mari din clasa. Aceste luni suplimentare ajuta adesea la dezvoltarea si adaptarea la scoala. Acest studiu a constatat, de asemenea, ca acei copiii nascuti in luna august tind sa se lupte mai mult in scoala, deoarece sunt mai mici si mai putin maturi.

Beneficiile de a fi un bebelus nascut in septembrie par a dura mult dincolo de anii gradinitei. Cercetatorii au descoperit ca acei copii nascuti in septembrie sunt mai predispusi sa mearga la facultate si sunt mai putin susceptibili de a merge la inchisoare pentru infractiuni minore.

Deci, daca sunteti un copil de septembrie, mergeti mai departe si bucurati-va putin de aceste informatii!

Mai cititi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.