Este pestele sanatos pentru copilul meu?

0 218

Ce se întâmplă dacă cineva ți-ar spune că există un aliment care ar putea îmbunătăți sănătatea creierului și a inimii copilului tău, durează doar câteva minute pentru a se pregăti și este plin de proteine? Peștele are potențialul de a face toate acestea și multe altele, totuși multe familii sunt străine de această hrană puternică. Copiii și adulții pot fi opriți de mirosul de pește sau nu și-au dezvoltat gustul pentru el. Cu toate acestea, dacă părinții au o atitudine pozitivă cu privire la servirea și consumul de pește, copiii lor pot face la fel.

Dar ce zici de Mercur?

Părinții se întreabă adesea dacă ar trebui să-și hrănească copiii cu pește. La urma urmei, aproape toți peștii conțin urme de metilmercur, un contaminant pentru mediu. În cantități mari, toate formele de mercur sunt toxice pentru celulele nervoase și pot provoca probleme de vedere, coordonare slabă și tulburări de învățare. Cu toate acestea, există multe tipuri de pești care pot fi consumați în condiții de siguranță în cantitățile recomandate.

Agenția SUA pentru Administrația Alimentelor și Medicamentelor și Agenția pentru Protecția Mediului oferă îndrumări cu privire la servirea peștelui copiilor cu vârsta de cel puțin doi ani. Se recomandă porții mai mici, care variază în funcție de vârsta copilului. Și alegerea peștilor cu un conținut scăzut de mercur, cum ar fi somonul și tilapia. Peștii cu un conținut ridicat de mercur, inclusiv peștele-spadă, ar trebui evitați.

O doză sănătoasă de grăsimi Omega-3

Peștii grași sunt o sursă bună de acizi grași esențiali omega-3. Copiii au nevoie de aceste grăsimi pentru a-și construi structura creierului începând cu momentul concepției. Și, ei continuă să joace un rol în sănătatea creierului pe tot parcursul vieții. Fără o cantitate suficientă de grăsimi omega-3, corpul încorporează alți acizi grași care nu conferă aceleași beneficii creierului și sistemului nervos.

Grăsimile omega-3 nu sunt singura recompensă nutrițională; peștele este o sursă excelentă de proteine ​​de care organismele în creștere are nevoie și oferă, de asemenea, cantități variate de fier, calciu, zinc și magneziu.

Dacă doriți să gătiți mai multe mese de pește acasă, încercați câteva dintre aceste sfaturi.

Masa cu pește – un eveniment regulat

Experții în sănătate recomandă includerea unei varietăți de pești cu un conținut scăzut de mercur – două până la trei porții pe săptămână pentru adulți și una până la două ori pe săptămână pentru copii. Dacă fructele de mare sunt un nou adaos la masa familiei, este posibil să dureze câteva încercări pentru a câștiga gustul tuturor. De-a lungul timpului, copiii pot fi mai interesați de pește dacă sunt pregătiți într-o varietate de moduri. De asemenea, copiii pot fi mai receptivi la consumul de pește dacă încep cu un pește ușor, cum ar fi tilapia.

Proaspăt e mai bun

Mirosul de pește nu este apetisant – și dintr-un motiv întemeiat. Aceste mirosuri sunt un semn că fructele de mare nu mai sunt proaspete. Peștele ar trebui să miroasă a saramură, ca marea. Deoarece fructele de mare se strică mai repede decât carnea, asigurați-vă că le consumați în termen de două zile de la cumpărare. Ar trebui să fie gătite bine la o temperatură internă de 62.7°C sau până când devine opac și se rupe ușor cu o furculiță.

Mergeți la pescuit

Când copiii își pot prinde propriul pește și este legal și sigur să-l mănânce, vor fi mândri și pot fi mai motivați să-l pregătească și să-l mănânce. Asigurați-vă că verificați recomandările locale de pește înainte de a mânca orice tip de pește care este prins de familie sau prieteni. Dacă o călătorie la pescuit nu este ușoară în locul în care locuiți, încercați la un supermarket sigur.

Încercați idei noi

Crochetele de pește de casă sunt ușor de făcut și pot fi mai gustoase și mai hrănitoare decât opțiunile ambalate. Se înmoaie fâșii de cod sau somon în albuș de ou, se acoperă cu pesmet din grâu integral, se coc și se servesc cu sos de muștar. Sau pregătiți tacos de pește pentru copii sau o salată din conserve de pește cu paste, legume și dressing italian. Presărați fileul de tilapia cu usturoi și praf de chili și prăjiți-l sau coaceți-l. Apoi, serviți-l în tortilla de porumb sau de grâu integral cu ardei iute, ceapă și guacamole!

Retete pentru bebelusi in urmatoarele luni de diversificare

Retete pentru bebelusii de 7 luni: a doua luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 8 luni: a treia luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 9 luni: a patra luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 10 luni: a cincea luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 11 luni: a sasea luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 12 luni: a saptea luna de diversificare
10 retete cu naut pentru bebelusi

Diversificarea alimentatiei bebelusului – ghid complet

Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi – vezi ghidul complet aici.

Despre diversificare, merita stiut si:

Cea mai sanatoasa mancare pentru bebelusi, analize si criterii
Carnea in alimentatia bebelusului: cand, cat si cum
Orezul – periculos pentru bebelusi?
Alimentele degetel (bucatele de papica)
Reactii la alergiile alimentare
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.