Cafea cremoasa Dalgona – reteta pas cu pas

0 64

Cafeaua Dalgona este incredibil de ușor de preparat cu doar 3 ingrediente! Cremoasă, aerată și delicioasă în cel mai scurt timp.

Fie că îți place caldă sau rece, o vei savura în fiecare dimineață!

Este foarte posibil să văzut acest tip de cafea tot mai des în ultima vreme online și cu un motiv întemeiat.

Se pare că acest tip de cafea “bătută” este bine cunoscută în toată lumea de mulți ani. Dalgona este termenul Korean, Frappe în Grecia, Cafea bătută în India, Batido în America de Sud etc.

Cum se face cafeaua Dalgona?

Regula generală este un raport 1: 1: 1 de cafea, zahăr și apă clocotită (fierbinte). În mod normal, folosim 1 lingură de cafea instant, 1 lingură zahăr și 1 lingură apă clocotită de persoană. Mixează toate ingredientele într-un castron rezistent la căldură (nu o cană!), pentru a obține cât mai mult aer în cafea, cu un tel, o furculiță, o lingură – dar cel mai bine cu un mixer.

Mixatul manual: durează 8-15 minute bune, în funcție de cât de gros vrei să iasă amestecul – dar este mai obositor.

Mixează până când se formează vârfuri ca la frișcă – cu cât este mai aerată, cu atât este mai puțin amară. Poți adăuga o lingură suplimentară de zahăr pentru o cafea mai dulce fără a afecta deloc rezultatul!

Se toarnă laptele preferat (fierbinte sau rece) într-un pahar, se pune cafeaua bătută deasupra, apoi se amestecă.

Pentru o cafea tare, folosește mai puțin lapte, iar pentru o cafea mai slabă, mai mult lapte evident.

Se poate servi cu lapte rece pentru o băutură răcoritoare sau cu lapte fierbinte.

Dacă îți place cafeaua cu gheață, nici o problemă – este posibil.

Ce tip de cafea să folosim pentru Dalgona? Cafeaua instant este cea mai bună.

NU folosi boabe de cafea proaspăt măcinate – nu va merge 🙂

Pot prepara cafea Dalgona fără zahăr?

Da și nu. Cafeaua se va bate spumă (deși nu va fi la fel de aerisită sau pufoasă), dar nu durează mult, deoarece cele mai bune rezultate au loc când se pune zahărul.

Funcționează și cu îndulcitori granulați, dar nu lichizi. Folosiți fructele Natvia, Swerve sau Monk Fruit pentru cele mai bune rezultate.

Cum se păstrează cafeaua Dalgona?

Cafeaua bătută rezistă pufoasă timp de câteva ore la frigider. Dacă ai făcut prea mult sau vrei să prepari un lot mare de cafea pentru a economisi timp dimineața: pune-o la frigider într-un recipient etanș pentru maxim o săptămână. Este posibil să trebuiască s-o amesteci pentru câteva secunde chiar înainte de a o servi.

Opțional poți adăuga înainte de a o mixa:

  • O picătură de extract pur de vanilie
  • O picătură de sirop de caramel
  • 1 lingură amestec de băuturi cu ciocolată fierbinte sau pudră de cacao
  • Bailey’s

Mai cititi si:

 Comunitate, grup de support

/Images/bucatarie.jpg La bucatarie
Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.