Tort cu fructe si nuci

0 914

Servire: 12-16
felii
Timp de preparare:

40
min


Ingrediente:



  • 250 g de unt la temperatura camerei
  • 140g zahar pudra
  • 6 oua mari, batute
  • 280g faina
  • 85g migdale
  • 2 lingurite pudra de ghimbir
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 700g de mixt de fructe (inclusiv stafide, coacaze,
    stafide, coaja de amestecat si cirese glasate)
  • 3 linguri de rom
  • 140g martipan alb, cuburi

Topping:



  • 50g alune
  • 50g migdale
  • 85g nuci
  • 85g fulgi de migdale
  • 140g cirese glasate întregi
  • 100g sirop golden (sau miere)

Glazura:



  • 140g zahar pudra
  • 1 albus de ou

Mod de preparare:


Se incalzeste cuptorul la 180C si se unge cu putin unt o tava rotunda pentru
tort apoi se intinde cu grija hartie de pergament.


Bate untul, zaharul, ouale, faina, migdalele si restul condimentelor pana
devine o crema omogena. Cantareste 100g din amestecul de tort si pune-l deoparte
intr-un castron.



Incorporeaza fructele si romul in restul compozitiei, apoi amesteca usor si
martipanul (preferabil cu un mixer). Toarna acest amestec in tava de tort deja
pregatita si las-o in cuptorul incins aproximativ 1 ora – 1 ora si un sfert.


Intre timp prepara topping-ul: amesteca bine toate nucile,
alunele, ciresele si siropul in compozitia de tort pusa deoparte. Toarna
amestecul pe partea de sus a tortului din cuptor, dupa ce acesta a stat timp de
1 ora si un pic. Distribuie uniform amestecul de nuci si cirese pe intreaga
suprafata a blatului, si mai lasa tava in cuptor cca 40 minute. Fii cu ochii pe
el, astfel incat nucile sa nu se arda.



Pentru a testa daca blatul este copt, introdu un betisor de lemn in tort – in
cazul in care iese curat, atunci e gata. Se lasa la racit pe un gratar de sarma.
In aceasta forma, tortul se poate pastra la rece timp de 2 saptamani sau poate
fi congelat pana la 2 luni.)


Pentru glazura: amesteca zaharul pudra cu un albus de ou
(sau apa rece cate putin) pana se intareste. Se intinde glazura obtinuta pe tort
(sau se imprastie neuniform cu o lingurita), se mai pun cateva fructe dupa
propria preferinta si se poate servi.


Informatii nutritionale pe portie: 780 kcalorii, 14g proteine, 95g
carbohidrati, 40g grasime, 14g grasimi saturate, 4g fibre, 28g zahar, 0.67g
sare. 


Va dorim Pofta Buna!


Va recomandam sa mai cititi
si:


Retete rapide si sanatoase



Alimentatia copilului si
adolescentului


Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.