Tort cu ciocolata si banane

0 1,482

 Timp de
preparare:
30 min
         
Servire:
12 Portii


Ingrediente:



  • 113g unt
  • 250g zahar
  • 2 oua, separate
  • 1-1/2 cesti piure de banane coapte ( aproximativ 3
    banane medii)
  • 85g smantana
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 160g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita de sare

Umplutura / glazura:



  • 1 pachet budinca instant de banane se amesteca
    smantana (si lapte pentru budinca)
  • 450g glazura de ciocolata
  • 2 banane ferme medii, feliate
  • 3 linguri de suc de lamaie

Mod de preparare:


Intr-un castron mare, amesteca untul si zahar pana se transforma intr-un
amestec pufos. Adauga galbenusuri de ou pe rand, bananele, smantana si vanilia.
Incorporeaza apoi faina, bicarbonatul de sodiu si sarea.


Intr-un castron mic, bate albusuri spuma, apoi incorporeaza-le in aluatul cu
faina. Compozitia rezultata se imparte in doua parti egale, in doua tavi rotunde
de tort unse cu putina grasime si hartie de copt.


Se coace la 175°C pentru 20-25 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa
in centrul blatului iese curata. Inainte de a fi scos blatul din tava se lasa la
racit 10 minute.


Pentru umplutura, intr-un castron mic se prepara budinca de banane dupa
indicatiile de pe plic bineinteles. Se lasa la racit pana la asamblarea tortului
– nu se pune fierbinte sau calda.


Intr-un castron mic amesteca in glazura de ciocolata sa fie topita complet.
Bananele feliate se amesteca intr-un bol cu sucul de lamaie.


Aseaza primul blat de tort pe o farfurie de servire, intinde 3 linguri de
glazura, peste ea cca jumatate din budinca si jumatate din banane. Aseaza al
doilea blat si repeta procedura: glazura, budinca si banane.


Intinde glazura ramasa pe marginea
tortului si pastreaza-l la frigider pana la servire.


Va dorim Pofta Buna!


Va recomandam sa mai cititi
si:


Retete rapide si sanatoase



Alimentatia copilului si
adolescentului


Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.