Prajitura cu ciocolata si caramel

0 95

Prajitura cu ciocolata si caramel

Ingrediente baza:

  • 250g faina
  • 80g zahar pudra
  • 200g unt, taiat in cubulete mici

Ingrediente caramel:

  • 100g unt
  • 100g zahar brun
  • 790g lapte condensat

Ingrediente topping ciocolata:

  • 350g ciocolata neagra, rupta in bucati mici
  • 2 linguri miere sau golden syrup
  • 100g unt

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 180°C si pregateste cu foaie de copt o tava de cuptor.

Intr-un procesor de alimente amesteca faina, zaharul si untul pana se formeaza un pesmet fin. Imprastie amestecul uniform pe tava, apoi apasa usor cu dosul unei linguri sau cu degetele. Pune tava in cuptorul incins si las-o acolo timp de 25 minute sau pana devine aurie. Cand este gata se lasa la racit.

Pentru caramel, pune untul si zaharul intr-o cratita, da focul la mic si amesteca constant pana cand zaharul se dizolva. Adauga laptele condensat, creste caldura si adu la punctul de fierbere, amestecand continuu. Redu caldura si lasa sa fiarba timp de 5 minute pana se ingroasa. Toarna repede compozitia peste baza racita intr-un strat uniform si se lasa la racit complet.

Pentru topping-ul de ciocolata, topeste ciocolata pe o baie de aburi, apoi incorporeaa siropul/mierea si untul. Se toarna peste caramelul recit si se intinde uniform.

Se lasa la racit bine de tot, apoi se taie patratele si se poate servi..

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2014

Va dorim Pofta Buna!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.