Zabaglione cu biscuiti Amaretti

Zabaglione este un
desert italian usor si spumos, realizat prin amestecarea galbenusurilor de ou,
zahar si vin Marsala pe o baie de aburi. Se poate servi in mod traditional, cu
biscuiti Amaretii, dar si peste
fructe.


Servire: 6 portii


Ingrediente:



  • 50g biscuiti Amaretti
  • 8 galbenusuri de ou
  • 1 pastaie de vanilie (semintele razuite)
  • 130g zahar pudra
  • 100ml Marsala

Mod de preparare:


In primul rand, pune biscuitii Amaretti intr-o punga
mica, sigileazo si zdrobeste-i cu un sucitor pana rezulta firimituri
fine.


Pune galbenusurile, interiorul vaniliei si zaharul
(arunca pastaia de vanilie in zahar cu cateva zile inainte de folosire) intr-un
castron mare, peste o tigaie cu apa ce fierbe la foc mic, asigura-te ca baza
bolului nu atinge apa. Folosind un mixer electric, amesteca galbenusurile si
zaharul timp de aproximativ 15 minute, pana cand amestecul este palid, gros si
voluminos – ar trebui sa fie aproape triplat in volum.


Treptat toarna Marsala, amestecand continuu, apoi poti sa
iei vasul de pe aburi. Continua sa amesteci pana cand se raceste
usor.


Imparte compozitia de Zabaglione in 6 pahare de desert x
250ml si se presara biscuitii zdrobiti Amaretti.


Va dorim pofta buna!


Inghetata de casa
Inghetata de iaurt si
miere

Inghetata cu fistic
Sorbet cu lamaie si
rozmarin

Inghetata de capsuni cu otet balsamic
Inghetata
Mocha

Inghetata de fructe
Inghetata cu zmeura si
lamaie

Inghetata racoritoare cu sos de fructe
Sorbet din
fructe

Sorbet de afine
Inghetata de
avocado

Inghetata Rocky road
Inghetata de vanilie in 4
pasi

Inghetata cu Limoncello si amaretti
Inghetata
espresso

Inghetata cu miere si smochine
Inghetata de
ciocolata

13 retete delicioase de inghetata

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.