Turmericul trateaza depresia

Turmericul trateaza depresia

Tulburările depresive afecteaza multi oameni din intreaga lume. Acestea pot deteriora relațiile de familie, locul de muncă sau afecta performantele școale și să fie un factor de risc pentru problemele de sanatate, de asemenea. Exista multe medicamente disponibile în prezent, insa au si efecte secundare pe care multi ar dori sa le evite.

Există, totuși, opțiuni naturale pentru a ajuta la tratarea depresiei, mai ales daca este ușoară până la moderată. O dieta echilibrata, odihna, exercitii fizice regulate si managementul stresului pot ajuta. De asemenea, cercetatorii au descoperit ca depresia răspunde la tratamentul cu suplimente naturale, cum ar fi Curcumina, ingredientul activ din turmeric.

Nou studiu de reper

Un studiu punct de reper pe curcumina și efectele sale asupra depresiei, ar putea însemna o nouă speranță și o calitate sporită a vieții pentru cei care suferă de această tulburare. Noi cercetari au concluzionat că, curcumina a fost la fel de eficace ca și Prozacul în tratamentul tulburărilor depresive, dar lipsit de reactii adverse grave si a fost bine tolerat de catre pacienti. Acest lucru ar putea insemna o lovitură pentru industria farmaceutica…

Acest studiu are greutate pentru că a fost randomizat și controlat, și oferă, de asemenea, speranta ca terapiile naturale, vor fi o optiune viabila pentru aceasta tulburare. Cercetătorii cred că eficacitatea curcuminei provine din faptul că acesta poate inhiba monoaminoxidaza, o enzimă care este legată de depresie dacă este găsita în creier la un nivel ridicat. Acesta poate ajuta, de asemenea, in a ridica nivelul de serotonina si dopamina din creier, ce pot duce la sentimente de calm și bunăstare. Utilizarea regulată a curcuminei reducerea semnificativ simptomele emotionale.

Ajutor eficient, fara efecte secundare

Capacitatea acestui condiment, atât de comună în curry-ul indian și alte feluri de mâncare, reduce depresia și acționeaza asupra nivelurilor de dopamina si serotonina, tratand simptomele de tulburari depresive natural și eficient.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre Curcumina este că, până în prezent, a demonstrat ca nu are efecte secundare negative. Din păcate, nu același lucru se poate spune de antidepresivele baza de prescriptie medicala, care pot aduce cu ele probleme ca tulburari de somn, o creștere a anxietății și probleme chiar grave, precum comportamentul schizofrenic. Nu este de mirare, cu probleme de acest gen, de ce mai multi pacienti sunt în căutarea unui medicament naturale.

Deci, în cazul în care suferiti de o formă de tulburare depresiva, consultati si un doctor naturist sau in plante medicinale și discutati despre posibilitatea de a folosi turmericul sau suplimente de Curcumina pentru a ajuta la tratarea acestei condiții. Acest studiu arata cu siguranta ca exista alternative naturale disponibile pentru cei care doresc sa isi trateze depresia fără a suferi efectele secundare ce vin la pachet cu medicamentele prescrise de medic. 

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

 

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.