ATENȚIE – De ce să nu consumi aceste alimente pe stomacul gol!

0 57

Știai că nu toate alimentele pot fi consumate pe stomacul gol? Așadar, este imperativ să fii conștientă de astfel de alimente și să-ți restructurezi meniul micului dejun, în consecință.

Iată o listă cu alimentele de care dieteticieni spun să ne ferim a le consuma pe stomacul gol:

  • Citrice: citricele conțin acizi din fructe. Când acești acizi intră în stomacul gol, pot duce la arsuri gastrice. Prin urmare, o persoană este expusă riscului de gastrită și ulcer gastric.
  • Sifon/băuturi acidulate/apă minerală: consumul de băuturi acidulate reci pe stomacul gol poate provoca deteriorarea membranei mucoase, reducând în același timp fluxul de sânge către stomac. Acest lucru poate duce la un proces digestiv lent și la dificultăți în abdomen.
  • Alimente condimentate: alimentele picante sunt cunoscute că provoacă iritații și leziuni ale tractului digestiv și nu sunt recomandate în special persoanelor care suferă de probleme cu refluxul de acid.
  • Castraveți și alte legume verzi: legumele verzi și castraveții sunt bogate în aminoacizi. Dacă sunt consumate pe stomacul gol, pot duce la durere și amărăciune în partea superioară a abdomenului.
  • Roșii: roșia este un fruct care conține un nivel ridicat de tanin. Taninul provoacă aciditate în stomacul gol și duce la consecințe și apariția gastritei dacă este consumat frecvent în acest fel.
  • Produse din lapte fermentat: produsele din lapte fermentat, cum ar fi iaurtul, au de obicei o mulțime de beneficii pentru sănătate fiind pline de probiotice. Dar dacă este consumat pe stomacul gol, acesta poate interfera cu echilibrul bacteriilor sănătoase, deoarece acidul clorhidric produs tinde să fie distructiv.
  • Dulciuri: produsele precum bomboanele sau dulciurile conțin niveluri ridicate de zahăr și provoacă o creștere bruscă a nivelului de insulină din sânge. Pe o perioadă lungă de timp, acest lucru are un efect negativ asupra pancreasului.
  • Produse care conțin drojdie: produsele cum ar fi biscuiții, aluatul foietaj, oțetul și băuturile precum berea și vinul conțin drojdie care poate irita în mod semnificativ stomacul și poate provoca balonare.

Așadar, evită să consumi aceste produse pe stomacul gol, deoarece un mic efort înseamnă mult. În cazul în care ai o problemă sau o întrebare, poți oricând să consulți un expert și să obții răspunsuri la întrebările tale!

Despre sarea din alimente, cititi:

Semnal de alarma: sarea in exces afecteaza grav sanatatea copiilor!
Rolul alimentatiei in controlul hipertensiunii arteriale

Despre zahar, cititi:

Cat zahar putem consuma zilnic pentru a nu face diabet si boli cardiovasculare?
Zaharul face tumorile sa creasca mai repede
Greutatea din timpul sarcinii si zaharul, pot influenta greutatea si sanatatea copilului

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.