Tortul de ciocolata Ganache

Acest tort de ciocolata va fi umplut cu crema Ganache
folosita pentru bomboane. Noi nu vom folosi crema de unt, ci doar smantana de
frisca si ciocolata (demidulce). Ciocolata dulce-amara are o aroma
intensiva.


Tortul de ciocolata este compus din blat si Ganache (ciocolata). Mai intai se
lasa cuptorul la incalzit: 160-170 C°.


Vom face un blat rotund din:



  • 7 oua

  • 140g zahar

  • 120g faina

  • 30g pudra de cacao

Mod de preparare:


Separati albusurile de galbenus. Bateti galbenusurile cu 2 treimi din
cantitatea de zahar pana devine o compozitie cremoasa si apoi albusurile spuma
(dupa ce s-au intarit se adauga zaharul ramas si se mai bate putin). Cerneti
faina si pudra de cacao


Amestecand incet cu o lingura de lemn, adaugati o treime din albusuri in
galbenusuri. Dupa omogenizare incorporati albusurile ramase iar la final turnati
usor faina cu pudra de cacao, amestecand mereu.


Amestecul se pune intr-o tava de copt tapetata cu putin unt si foaie de
pergament, si se lasa in cuptorul incins (160-170 C°) aproximativ 10-15 minute,
apoi la o temperatura mai mica (150 C°), astfel incat sa se poata coace bine, si
sa nu fie ars.


Puteti verifica daca blatul este copt introducand un capat de chibrit in el,
daca iese curat este gata. Dupa ce este gata se lasa la racit pe un gratar de
sarma iar apoi se taie pe orizontala in doua blaturi egale.


Important!


Nu deschideti usa cuptorului in primele 15 minute de coacere, pentru ca nu va
mai creste.


Ingrediente Ganache
(ciocolata):



  • 0.3 l smantana de frisca

  • 800g ciocolata bucati (demidulce)

Mod de preparare:


Fierbeti smantana apoi adaugati ciocolata. Se amesteca putin, se ia de pe
flacara apoi cu un mixer se bate pana se raceste.




Cand ati terminat puteti imbraca tortul in crema (tortul trebuie lasat pe
acelasi gratar de sarma): crema se imparte pe prima foaie, pe a doua dar si pe
margini (ca in fotografia de mai jos).



Important!


Inainte sa acoperiti cu crema marginea, tortul se lasa putin la
frigider sa se raceasca.


Tortul se decoreaza cu ciocolata demidulce topita (turnata peste tort) si
bucle sau fulgi de ciocolata neagra sau chiar alba daca va place – depinde de
imaginatia voastra. 



Va dorim Pofta Buna!


Va recomandam sa mai cititi
si:


Retete rapide si sanatoase



Alimentatia copilului si
adolescentului


S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.