Tort cu spuma de zmeura

Servire: 6
portii


Ingrediente:



  • 45ml brandy
  • 75ml suc de portocale proaspat
  • 1-2 pachete de piscoturi
  • 100g unt
  • 100g zahar pudra
  • 100g migdale sol
  • 200ml frisca
  • 200g zmeura
  • frisca, pentru servire

Pentru sos:



  • 75g zahar pudra
  • 100ml schnapps de piersici
  • 225g zmeura

Mod de preparare:


Imbracati cu folie de plastic un bol rotund de cca 1.5
litri.


Amestecati bine brandy-ul si sucul de portocale intr-un
castron, apoi inmuiati piscoturile in acest amestec si imbracati bolul cu folia
de plastic pana acoperiti merginile.


Intr-un castron separat bateti untul si zaharul, adaugati
apoi migdalele pisate, incorporati frisca batuta si apoi zmeura.


Turnati amestecul in vas peste piscoturi, acoperiti si
lasati peste noapte la frigider.


A doua zi, amestecati zaharul pudra cu schnapps-ul,
adaugati zmeura, si lasati la macerat timp de cel putin 1 ora.


Scoateti tortul din bol (asezati o farfurie pe bol apoi
rotiti cu susul in jos). Se taie felii si se serveste cu sosul de zmeura
macerat.



Va dorim Pofta Buna!



Va recomandam sa mai cititi
si:


Retete rapide si sanatoase



Alimentatia copilului si
adolescentului


S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.