Tort cu portocale si crema de branza

Ingrediente tort:



  • 115g unt
  • 115g margarina
  • 240g zahar
  • 5 oua mari, separate
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 240g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ceasca lapte batut
  • 80g nuca de cocos rasa
  •  budinca de portocale (reteta mai jos)
  • 3 cesti crema de branza cu nuci (reteta mai
    joc)
  • 40g nuca de cocos rasa
  • jumatati de nuca glasate (optional)

Ingrediente  budinca de
portocale:



  • 120g zahar
  • ¼ ceasca amidon de porumb
  • 470ml suc proaspat de portocale
  • 3 oua mari batute putin
  • 55g unt
  • 1 lingura coaja de portocala rasa

Preparare:


Combinati zaharul si amidonul de porumb într-o cratita de
3 litri; treptat turnati sucul de portocale si amestecati cu  telul,
adaugati incet ouale batute si lasati sa fiarba la foc mediu 5-6 minute,
amestecand în mod constant pâna când ajunge de consistenta unei budinci. Luati
cratica de pe foc si adaugati coaja rasa de portocala si untul. Se lasa
acoperita, la rece, timp de 8 ore.


Ingrediente crema de branza cu
nuci:



  • 225g crema de branza (mascarpone, ricotta sau mon
    chou)
  • 115g unt
  • 450g zahar pudra
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 ceasca nuci maruntite si calite putin

Preparare:


Amestecati cu un mixer crema de branza, untul si vanilia
pana devine o crema. Adaugati apoi treptat zaharul pudra iar la final
nucile.


Ingrediente nuci glasate:



  • 2 cesti de nuci
  • 1/3 de ceasca sirop de porumb sau miere

Preparare:


Amestecati bine nucile cu siropul de porumb sau mierea,
asezatile pe o tava cu foaie de pergament, iar apoi in cuptorul incins la 175
grade C pentru 12 minute, amestecand folosind o spatula, dupa care se mai lasa
inca 8 minute. Se folosesc racite.


Preparare tort:


Amestecati cu un mixer electric untul si margarina pâna
ajunge la o consistenta pufoasa, adaugati treptat zaharul, galbenusurile de ou
cate unul pe rand si vanilia. Combinati faina cu praful de copt, iar apoi
incorporati-le cu amestecul de zahar, alternativ cu laptele batut. Dupa ce toate
acestea s-au incorporat bine, adaugati 80g din nuca de cocos.


Bateti albusurile de ou spuma si adaugati-le in aluatul
cu nuca de cocos. Acesta la randul sau se imparte in mod egal in 3 tavi unse si
tapetate cu foaie de pergament si se lasa in cuptoul incins la 175 °C timp de 25
minute. Se lasa apoi la racit 10 minute, se scot din tavi foile de tort si se
lasa la racit complet.


Intindeti bine ¾ de ceasca  budinca de
portocale între foile de tort, inclusiv peste ultima foaie. Recomandat este sa
lasati acum tortul la racit timp de 8 ore, astfel  budinca nu va fi la fel
de moale. Acum intindeti cu grija 3 cesti de crema de branza cu nuci pe
lateralele tortului. Iar acum, la final, presarati restul de nuca de cocos peste
tort iar nucile asezatile pe margini, la fel ca si in fotografie sau dupa
propria dorinta.


Va dorim pofta buna! 


S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.