Tarta de dovleac fara coacere – toamna concentrata intr-o felie

0 215

O tarta de dovleac fara coacere poate parea controversata, dar controversata (in acest caz) inseamna extrem de delicioasa si perfecta pentru oricine cauta o reteta rapida, gustoasa si usoara.

Baza este clasica cu biscuiti graham, dar apoi avem umplutura: dovleac si ciocolata alba! Ciocolata alba nu numai ca adauga un gust cremos tartei, ci o si ajuta sa se intareasca pe masura ce se raceste, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa implicam gelatina sau sa ne facem griji cu privire la o umplutura ce nu s-a intarit.

Atentie: crema de branza trebuie sa fie cu adevarat la temperatura camerei si ciocolata topita sa fie racita inainte de a o combina in piureul de dovleac. Acest lucru va asigura o umplutura super fina si cremoasa.

Ingrediente tarta de dovleac fara coacere:

  • 225 grame biscuiti graham (sau digestivi)
  • 3/4 de lingurita sare, impartita
  • 140 grame unt nesarat, topit
  • 280 grame chips-uri de ciocolata alba
  • 425 grame piure de dovleac copt
  • 225 grame crema de branza nesarata, la temperatura camerei
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 1/4 lingurita cuisoare
  • frisca – pentru servire

Mod de preparare:

Pregateste o tava cu diametrul de 22 de cm (cu folie de copt sau doar unsa cu putin ulei)

Mixeaza biscuitii intr-un robot de bucatarie cu ¼ lingurita sare, pana cand sunt foarte fini (ar trebui sa aveti cam 2 cani). Adauga untul topit si mixeaza din nou pentru a combina totul (amestecul ar trebui sa se tina ca un aluat atunci cand este strans in palma). Folosind un pahar cu fund plat sau o ceasca de masurat, apasa amestecul de biscuiti ferm in tava deja pregatita pentru tarta, apoi se pune la congelator pentru aproximativ 15 minute.

Intre timp, topeste chipsurile de ciocolata intr-un castron mediu pe baie de aburi, apoi las-o la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei, incorporeaza ciocolata topita in piureul de dovleac.

Bate crema de branza cu un mixer pana cand este cremo, dupa care adauga vanilia, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele si sarea ramasa, razuind partile laterale si baza bolului. Opreste mixerul, adaugati amestecul de dovleac si amesteca din nou usor pentru a combina toate ingredientele.

Toarna umplutura peste baza de biscuiti si intinde frumos intr-un strat egal. Pune tava la frigider pana cand se intareste, cel putin 4 ore sau preferabil peste noapte. Se serveste cu frisca.

Citeste si: 11 Retete aromate cu dovleac

Retete sanatoase pentru copii – pe care le puteti face in casa, cu usurinta:

Terci de ovaz
Briose din ovaz si mere
Pate vegetal cu alune
Desert crocant din ciocolata si ovaz
Placinta ciobanasului
Tortilla cu somon afumat
Pate de pastrav afumat
Biscuiti din ovaz si ciocolata
Burgeri din carne de pui
Compot de rubarba si cirese
Pulpe de pui glasate cu miere
Supa de dovleac
Salata de couscous
Budinca cu fructe
Amestec crocant de ovaz si mere / cititi mai multe retete sanatoase pentru copii aici.

Carte inteligenta de Bucate – cele mai originale si gustoase retete de pe internetul romanesc!

Comunitate, grup de suport

/Images/bucatarie.jpg La bucatarie
Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.