Tarta cu spuma de ciocolata alba si capsuni

Tarta cu spuma de ciocolata alba si capsuni

Ingrediente:

  • 175g biscuiti digestive
  • 75g unt, topit
  • 400g ciocolata alba
  • 400g capsuni
  • 300g crema de branza
  • 200ml frisca lichida

Mod de preparare:

Zdrobeste biscuitii cu un sucitor, incorporeaza untul topit si amesteca bine. Compozitia se pune intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt, si cu ajutorul degetelor sau dosul unei linguri nivelam stratul intr-unul egal. Se lasa la rece pentru 30 de minute.

Topeste la aburi 375g de ciocolata apoi las-o sa se raceasca putin.

Alege 6 capsuni frumoase, spala-le si pune-le deoparte. Amesteca capsunile ramase intr-un procesor de alimente pana se omogenizeaza, apoi adauga-le intr-un castron cu frisca lichida si branza. Bate pana se transforma intr-un amestec gros, apoi incorporeaza ciocolata topita. Acest amestec se toarna peste blatul de biscuiti si se lasa la rece peste noapte.

Injumatateste capsunile rezervate si aseaza-le frumos pe partea de sus a "tortului". Topeste ciocolata ramasa si orneaza dupa preferinta "tortuletul".

 

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2014

Va dorim Pofta Buna!

 

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.