Tarta cu smochine proaspete

Tarta cu smochine proaspete

Ingrediente blat:

  • 170g faina
  • un varf de sare
  • 100g unt
  • 50g zahar
  • 1 galbenus
  • 50ml smantana

Ingrediente umplutura:

  • 500g mascarpone
  • 6 linguri miere
  • 6-8 smochine, taiate in jumatati

Mod de preparare:

Amesteca bine toate ingredientele pentru blat in ordine: zahar, unt, galbenus, smantana, sare, faina. Se intinde o foaie si se pune in tava pentru tarta. Se pune la rece 30 minute apoi in cuptorul incins 10 min. In prealabil se pune o foaie de copt deasupra si o ceasca de fasole. Dupa 10 minute, se scoate foaia si fasolea si se mai lasa 3 minute sa se coaca. Dupa acest interval de timp se toarna peste tarta mierea amestecata in mascarpone, se aseaza smochinele, si se mai lasa 30 min in cuptor, pana prinde o frumoasa culoare aurie. Se serveste racita.

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2015

Va dorim Pofta Buna!

 

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.