Tarta cu orez Belgiana(Rijsttaart)

 Tarta cu orez Belgiana (Rijsttaart)

Ingrediente:

  • 145g faina
  • 100g unt
  • un varf de sare
  • 15g zahar
  • 1dl lapte

Ingrediente amestec de orez:

  • 7.5dl lapte
  • 70g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 128g orez
  • 2 oua

Mod de preparare:

Aluat: Se cerne faina. Fa o gaura in faina si pune untul moale in ea. Adauga un vârf de cuțit de sare și zahărul. Framanta intr-un aluat și adaugă încet laptele. Acopera aluatul cu un prosop curat. Se lasa la frigider timp de o oră.

Amestecul de orez: Se amestecă laptele cu zaharul, zahărul vanilat și orezul. Se încălzește acest amestec la foc mic pana cand orezul se face (30-40 min.). Se lasă să se răcească pentru un timp si se amesteca cu ouale – foloseste un mixer.

Intinde aluatul si pune-l intr-o tava rotunda de tort de aproximativ 9,5 cm diametru, iar peste se toarna amestecul de orez.

Pune totul în cuptor preîncălzit (180°C) timp de 35-45 de minute, pana cand tarta prinde culare este maro auriu. Se serveste rece pudrata cu zahar.

 

Va dorim Pofta Buna!

 autor: bucatar SE – Toate drepturile rezervate (c) 2015

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.