Tarta cu mascarpone si capsuni

Tarta cu mascarpone si capsuni

Ingrediente:

  • un aluat foietaj
  • 1 kg capsuni
  • 100g zahar
  • 1 galbenus
  • 2 linguri suc de portocale, impartit
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 350-400g mascarpone
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 40g zahar pudra
  • 1 lingurita otet balsamic sau suc de lamiae

Mod de preparare:

Capsunile se lasa la macerat la rece, 30 minute, cu sucul de portocala si 100g zahar. Capsunile se taie in jumatate.

Amesteca branza mascarpone cu zaharul pudra, sucul de portocala, sucul de lamaie si vanilia. Se lasa la rece.

Foietajul se intinde pe o tava, se indoaie usor marginile, se gaureste cu furculita,  se unge cu un oul si se pune in cuptorul incins pana se rumeneste frumos. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit complet.

Dupa ce capsunile s-au macerat, se strecoara, iar sucul obtinut se pune pe foc cu otetul balsamic. Se lasa sa fiarba pana se transforma intr-un sirop, apoi se lasa la racit.

Dupa ce toate sunt pregatite si racite, se intinde amestecul de mascarpone peste foietajul copt, se aranjeaza capsunile (dupa prefetinta), iar la final se unge cu siropul rece.

Pofta buna!

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2014

Va dorim Pofta Buna!

 

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.