Bine ati venit!

Sunt greturile din timpul sarcinii un semn bun?

0 93

Sunt greturile din timpul sarcinii un semn bun?

Daca esti una din multele mame care au suferit de greturi in timpul sarcinii, stii ca poate fi una dintre cele mai grave simptome absolute ale sarcinii. Fie ca este vorba doar de un sentiment general de greata sau varsaturi, te poate face sa te simti obosita, bolnava si nefericita.

Potrivit unui nou studiu, lucrurile nu stau chiar asa de rau. Cercetatorii de la Spitalul de copii bolnavi din Toronto au cautat posibilele beneficii ale greturilor. Privind datele colectate de la aproximativ 850.000 de gravide, au explorat posibilele legaturi intre greta si ratele de avort spontan, prematuritate, greutate la nastere si anomalii congenitale.

Rezultatele? Mamele ce au suferit de greturi in timpul sarcinii au avut copii mai inteligenti si mai sanatosi decat cele care au scapat de acest efect secundar neplacut al sarcinii.

Iata cateva dintre concluziile lor:

– Riscul de avort spontan a fost de mai mult de 3 ori mai mare la femeile care nu au suferit de greata in timpul sarcinii.
– Mamele cu greturi au avut un risc mai mic de nastere prematura (6,4% comparativ cu 9,5% pentru cele care nu au suferit de varsaturi/greata).
– Riscul de malformatii congenitale a fost redus intre 30 pana la 80%.
– Copiii cu varsta intre 3-7 ani, care au fost "expusi" la greturile de dimineata in uter, au avut un scor mai mare la testele psihologice de masurare a IQ-ului, abilitati neurocognitive si de comportament.

Dr. Gideon Koren, autorul studiului, a ajuns la concluzia ca exista unele beneficii ale greata si varsaturilor in timpul sarcinii: "Chiar daca femeile cu senzatii de greata si varsaturi moderate in timpul sarcinii nu au parte de o experienta placuta, rezultatul este unul favorabil copiilor".

Aceasta veste nu va ameliora nicidecum senzatia de greata, insa daca te afli printre cele 75% de mame insarcinate care trebuie sa treaca prin aceste momente, incearca sa iti amintesti ca exista si o parte buna a lucrurilor 🙂

Voi ati avut greturi si varsaturi in timpul sarcinii?

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.