Secretul unui ratatouille de succes

0 59


 timp de preparare: 30 minute


 timp de gatire: 1 ora


Servire: 4 portii


Ingrediente:



  • 2 vinete

  • 4 dovlecei mici

  • 2 ardei galbeni

  • 2 ardei rosii

  • 2 cepe

  • 2 catei de usturoi

  • 150 ml ulei de masline

  • 1 legatura de verdeturi proaspete (patrunjel, cimbru,
    rozmarin, busuioc; toate legate cu o ata)

  • 3 rosii mari, decojite, curatate de seminte si taiate
    marunt

  • sare si piper

Pregatire:


Taiati vinetele, devleceii si ardeii in cubulete mai mari, ceapa in felii
subtiri, iar usturoiul maruntit bine. Dupa ce ati terminat cu legumele puneti
uleiul la incalzit intr-o cratita, caliti ceapa la foc mic timp de 5 minute dupa
adaugati usturoiul, si mai lasati 2 minute pe foc. Adaugati vinetele, dovleceii
si ardeii, amestecand ocazional pana cand observati ca ardeii incep sa prinda
culoare. Asezati in amestecul rezultat legatura de verdeturi, puneti capacul la
cratita si lasati sa fiarba totul la foc mic timp de 40 de minute.


Acum puteti adauga si rosiile, sarea si piperul (dupa gust), lasand cratita
acoperita la acelasi foc mic pentru inca 10 minute. Se serveste cald sau
rece.


Informatii nutritionale


Calorii……………..360
Proteine……………5g
Carbohidrati……..21g
Zahar………………16g
Grasimi……………29g
Grasimi
saturate..4g

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.