Bine ati venit!

Saptamana 6 de sarcina

0 110

Saptamana 6 de sarcina

Este o saptamana plina pentru dezvoltarea embrionului. Tubul neural situat de-a lungul saptelui fatului incepe sa se inchida, permitand inimii sa inceapa sa pompeze sange prin sistemul circulator. Mugurii bratelor si picioarelor incep sa apara, iar dezvoltarea interna continua rapid. Pe parcursul acestei saptamani senzatia de greata se accentueaza si pot aparea poftele, asa ca pregateste-te sa faci de mai multe ori drumul dintre dormitor, bucatarie si baie.

In saptamana 6 de sarcina, inimioara comorii tale incepe sa bata. Nu va descurajati daca bataile nu pot fi ascultate inca. Aceasta se intampla de obicei mai tarziu. Ochii si urechile lui incep sa prinda contur. Sistemul digestiv devine mai complex odata cu dezvoltarea stomacului si a intestinelor. Acum arata mai mult ca un mormoloc decit ca o fiinta umana.

/Images/sarcina-saptamana-6.jpg

Tubul neural care va deveni mai tarziu cordul spinal, are neaparata nevoie de acid folic, pentru a preveni defectele ce pot aparea la nivelul tubului neural.  Aflati totul despre Acidul Folic si beneficiile sale pentru bebelusul din burtica: Acidul folic  

Inca nu pareti insarcinata – si s-ar putea sa nu aveti inca nici simptome – insa embionul este foarte ocupat cu cresterea… Acum pot aparea scurgeri vaginale de culoare alba-galbuie, care persista adesea pana in momentul nasterii. Ele sunt expresia unei congestii a organelor genitale. Consultati medicul in cazul in care acestea cauzeaza dureri la nivel genital sau miros neplacut.

Un numar de gravide incep sa creasca imediat in greutate. Organismul retine mai multe lichide, ceea ce face ca formele si indeosebi fata sa se rotunjeasca. Exista uneori si modificari ale comportamentului, dorinta de a manca anumite alimente – asa numite pofte. Calculatorul de AICI ofera o cifra indicativa la cat te-ai putea ingrasa cu sarcina, si tine cont de saptamana in care te afli si greutatea pe care ai avit-o inainte de sarcina.

Va recomandam sa mai cititi si:

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii – Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina la inceput mai cititi si urmatoarele:

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

Alt sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.