Saptamana 4 de sarcina

Saptamana 4 de sarcina

Fixarea are loc, de obicei, in timpul celei de-a patra saptamani de sarcina. Zigotul, care poarta acum denumirea de blastocist, se ataseaza de peretele uterului, formandu-si vizuina in care isi va continua procesul de crestere.

Tot in aceasta saptamana incepe sa se formeze si placenta. Unele femei experimenteaza primele simptome de sarcina , datorate schimbarilor hormonale si concretizate in stare de voma, mai ales dimineata.

Chiar daca majoritatea femeilor nu realizeaza ca sunt insarcinate in aceasta etapa, incepand din aceasta saptamana testul de sarcina poate iesi pozitiv, adica a doua liniuta incepe sa devina vizibila. Daca nu aveti rabdare si vreti sa stiti daca sunteti sau nu insarcinata, la sfarsitul acestei saptamsni, puteti face o vizita la doctor. Daca insa testul este negativ sau daca…s-a instalat menstruatia 🙂 – ramaneti optmista si ginditi-va ca exista mereu o "luna viitoare".

/Images/saptamana4-1.jpg

E perioada cand pot sa-si faca aparitia simptomele de sarcina.

Daca testul e pozitiv si daca mestruatia nu isi face apartitia nici saptamana aceasta – e un semn bun! S-ar putea totusi sa aveti o sangerare usoara, semn ca ovulul s-a implantat.

Va recomandam sa mai cititi si:

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii – Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina la inceput mai cititi si urmatoarele:
 

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

Alt sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Despre dezvoltarea sarcinii si teste in sarcina mai cititi: 

Dezvoltarea Sarcinii

Complicatii ale sarcinii

Teste in sarcina 

 

 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.