Bine ati venit!

Saptamana 3 de sarcina

0 39

Saptamana 3 de sarcina

Pe parcursul acestei saptamani are loc fertilizarea, care se produce atunci cand sperma intra in contact cu ovulul, in tubul falopian. Este un fel de dragoste la prima vedere, care va continua intr-o poveste uimitoare.

Acum se implinesc doua saptamani de la ultimul ciclu menstrual. Conceptia poate avea loc in urmatoarele zile. Zigotul sau oul fertilizat coboara in uter, de-a lungul tubului, divizandu-se rapid (o parte va constitui placenta, cealalta viitorul copil) in timp ce se indreapta spre cuibul in care isi va petrece urmatoarele 9 luni.

Probabil ca nu stiti ca sunteti insarcinata insa foarte curand veti incepe sa experimentati primele semne prevestitoare sarcinii.

In acest timp te vei simti mult mai obosita decat de obicei. Asculta-ti corpul si dormi putin la pranz (daca poti si iti permite programul), iar seara nu te culca tarziu.

/Images/sapt3-1.jpg

Calitatea alimentatiei tale este foarte importanta acum, deoarece urmatoarele 39 de zile (ziua 17-56) au un impact critic in dzvoltarea creierului si sirei spinari bebelusului tau. Consumul redus de calorii si carbohidrati chiar si pentru o perioada scurta de timp poate reduce cantitatea de glucoza de care creierul bebelusului are nevoie pentru a se dezvolta.

Va recomandam sa mai cititi si:

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii – Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina la inceput mai cititi si urmatoarele:
 

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

Alt sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Despre dezvoltarea sarcinii si teste in sarcina mai cititi: 

Dezvoltarea Sarcinii

Complicatii ale sarcinii

Teste in sarcina 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.