Bine ati venit!

Saptamana 1 si 2 de sarcina

0 41

Primele doua saptamani de sarcina

Chiar daca primele doua saptamani de dupa ultima menstruatie sunt incluse in perioada gestationala, majoritatea femeilor nu sunt de fapt insarcinate in aceasta faza . Ovulatia apare, de obicei, dupa primele doua saptamani de la terminarea menstruatiei. De aceea eventualele stari de disconfort, senzatia de voma sau durerile de cap din aceste doua saptamani nu pot fi asociate cu sarcina.

 

Printre primele semne ale sarcinii se afla si: sensibilitatea la sani greata, oboseala extrema. Modificarea sanilor poate fi dificil de detectat in acest stadiu – in caz ca inca alaptezi in urma unei sarcini ulterioare sau deja ai terminat de alaptat.

Daca doriti sa aflati momentul fecundarii, acesta nu se poate determina cu exactitate. Ca urmare, in practica medicala, durata sarcinii se calculeaza pornind de la prima zi a ultimei menstruatii. Asadar, sunteti gravida inca inainte de momentul conceptiei. Aici, la Odiseea Sarcinii, vom calcula in fiecare saptamna varsta sarcinii incepind de la acea data. Astfel, in prima zi a ultimului ciclu incepe prima luna de sarcina sau prima din cele 40 de saptamani de sarcina. Daca sunteti confuze in ceea ce priveste acest calcul, aflati ca nu sunteti singura – aflati mai multe informatii utile din  Calculatorul nostru

Despre Ovulatie
Pentru femeile care au un ciclu menstrual de 28 de zile, ovulatia are loc aproximatix 14 zile dupa inceperea ciclului mentrual. Practic insa,  nici una dintre femei, nu este atit de tipica si "puncuala". Puteti cumpara asa numitul Predictor al Ovulatiei sau Test al Ovulatiei (seamana cu un Test de sarcina si functineaza pe acelasi principiu).

O alta metoda de detectare a zilelor fertile este prin verificarea temperaturii corpului. Aceasta se verifica in fiecare dimineata si se noteaza pe un tabel. Urmarind acest tabel pe o perioada de citeva luni – se poate detecta o anumita regularitate (patern). Zilele fertile sint acelea in care temperatura corpului este mai ridicata decit in restul zilelor. Este important de stiut ca exista aproximativ doar 4 zile pe luna cind o femeie poate concepe un copil si aceste zile sind – evident – determinate de ovulatie.

Mai multe detalii despre ovulatie aici: Ovulatia si calculul ovulatiei  

Aceasta este asa numita "saptamana de incalzire". Daca ati planificat sa ramaneti insarcinata, va trebui sa porniti de la ideea ca sinteti deja insarcinata.  Asta inseamna: – o alimentatie sanatoasa, vitamine  prenatale ce contin acid folic – si abstinenta de la droguri, fumat si alte substante otravitoare. Ceea ce este de la sine inteles este faptul ca NU trebuie sa va abtineti de la SEX. Cititi toate articolele recomandate de noi:

Sfat
Vitaminele prenatale sunt un bun supliment nutritiv inainte si in timpul sarcinii. De asemenea trebuie sa incepeti sa luati tablete de acid folic si sa consultati medicul care se va ocupa de dvs. pe parcursul sarcinii. Inscrieti-va pe forumul Odiseea Sarcinii unde veti gasi multe mamici de aceesi generatie.

Va recomandam sa mai cititi si:

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii – Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre ce simte bebelusul in burtica si pentru a sti cum sa reusiti sa comunicati cu comoara voastra, inca de atunci, cititi si:
 

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

 Cititi pe larg despre alimentatia in timpul sarcinii:

 

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

Alt sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.