Salata de sfecla, branza, mar si miere

Salata de sfecla, branza, mar si miere

Ingrediente:

  • 700g sfecla rosie coapta, curatata si taiata felii
  • 225g sfecla mica (Chioggia) fierte in apa cu 1 lingurita de sare, taiate jumatati
  • sare si piper dupa gust
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 linguri miere
  • 1 lamaie + 3 linguri suc lamaie, impartit in doua
  • 1 mar verde
  • 110g branza de capra
  • 2 cesti germeni de grau sau soia, etc

Mod de preparare:

Amesteca mierea cu uleiul si 3 linguri suc de lamaie; adauga 1 lingurita sare si piper negru proaspat macinat. Pastreaza 1/4 ceasca dressing; imparte dressing-ul ramas in 2 castroane in care se afla sfecla calda.

Taie lamaia in jumatate si stoarce sucul din ea intr-un castron cu apa rece; lasa si jumatatile de lamaie in apa. Curata marul, taie-l bucatele mici si scufunda-l in apa cu lamaie.

Cand esti gata de servire scoate marul din apa, aranjeaza sfecla pe un platou si incorporeaza dressing-ul ramas. Pune bucatile de mere, branza de capra si germenii. Pofta Buna!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.