Risotto cu sfecla rosie

0 485

Risotto cu sfecla rosie

Ingrediente:

  • 400 gr sfecla rosie, fiarta si decojota
  • 1 cana de orez risotto
  • 1/2 praz tocat marunt
  • 2 pahare de vin rosu
  • 2 pahare de supa de legume
  • 1 lingura pesto
  • piper negru
  • putin ulei de masline si putin unt
  • o mana de parmezan ras sau alte tipuri de branza tare

Mod de preparare:

Intr-o tigaie cu ulei incalzit, caleste prazul pana devine translucid. Adauga orezul si amesteca bine. Se toarna vinul si supa treptat amestecand continuu; se da focul la mic, se acopera cu un capac si se lasa 10 minute.

In acelasi timp da sfecla pe razatoare si pune-o peste orez, amestecand bine; adauga putina sare, pesto si piper dupa gust. Amesteca-le in risotto adauga piper si sos pesto. Mai lasa-l la foc mic 10 minute – pana orezul are o consistenta cremoasa si matasoasa. Se serveste cu parmesan.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.