Prajitura rapida de caise

Prajitura rapida de caise si nuca de cocos 

Ingrediente:

  • 1 ceasca caise uscate tocate
  • 1/2 ceasca de lapte cald
  • 125g unt, cubulete
  • 1 ceasca de zahar pudra
  •  1 lingurita vanilie, esenta
  • 2 oua, la temperatura camerei
  • 1 ceasca faina
  • 1/4 lingurita de bicarbonat de sodium
  • 3/4 ceasca de nuca de cocos deshidratata

Glazura:

  • 2 cesti de zahar pudra
  • 1 1/2 linguri de lapte
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingura de nuca de cocos deshidratata
  • migdale si cateva bucatele caise uscate – optional

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 180°C si unge cu grasime o tava de 16cm x 25.5cm. Combina intr-un castron caisele cu laptele, si lasa-le sa stea timp de 10 minute.

Folosind un mixer electric, bate untul si zaharul pana cand devine un amestec pufos. Adauga vanilia si ouale. Se amesteca bine.

Se incorporeaza in compozitia de unt, pe rand, faina, bicarbonatul de sodiu, 3/4 ceasca nuca de cocos si amestecul de caise.

Se toarna aluatul in tava pregatita si se coace timp de 30 minute sau pana cand un bat de lemn introdus in centru iese curat. Se raceste in tava.

Pentru a face glazura, combina zaharul pudra, laptele, untul si vanilia intr-un castron rezistent la caldura, pe care il vei puen in cuptorul cu microunde sau peste o baie de aburi, pana cand untul incepe sa se topeasca. Se amesteca pana la omogenizare, adaugand mai mult lapte daca este necesar. Imprastie glazura pesta prajitura racita.  Se presara nuca de cocos, se taie in felii si este gata de servire (mai puteti presara peste glazura migdale si bucatele mici de caise uscate).

Daca nu vreti sa preparati glazura puteti presara doar zahar pudra.

Va dorim pofta buna!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.