Prajitura cu sfecla rosie

Prajitura cu sfecla rosie

Ingrediente:

  • 1 1/4 ceasca piure de sfecla rosie fiarta
  • 2 cesti faina
  • 1 1/2 ceasca zahar
  • 1/2 ceasca cacao
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 oua mari
  • 3/4 ceasca apa calda
  • 1/4 ceasca ulei
  • 1 lingura extract de vanilie
  • glazura de ciocolata pt decor

Mod de preparare:

Se fierbe sfecla si se face un piure fin.
Amesteca intr-un bol faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si sarea. Intr-un bol separat amesteca ouale, apa, uleiul, vanilia si piureul de sfecla. Combina cele doua compozitii, de faina si ou, si amesteca pana la omogenizare.

Pregateste o tava, unge-o cu putina grasime si toarna compozitia rezultata mai sus. Pune tava in cuptorul incins cca 45 de minute, sau pana cand o scobitoare infipta in centru va iesi curata. Se lasa la racit 20 de minute, apoi se scoate din tava si se orneaza cu glazura de ciocolata.

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.