Pizza la gratar

0 223

Atunci cand vine vorba de pizza
facuta in casa, nimic nu se compara cu cea la gratar. Utilizati
topping-urile preferate, insa atentie: nu incarcati pizza cu multe ingredinete. Va dorim pofta
Buna!


Ingrediente:



  • 1 pachetel de drojdie uscata
  • 1 ceasca cu apa calda
  • 1 varf de cutit de zahar alb
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 1/3 cesti de faina alba
  • 2 catei de usturoi, tocat marunt
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 1 lingurita usturoi tocat
  • 1/4 ceasca sos de rosii
  • 1 ceasca rosii tocate
  • 1/4 ceasca masline negre feliate
  • 1/4 ceasca ardei rosu calit putin
  • 2 cesti mozzarella taiata marunt
  • 4 linguri de busuioc proaspat tocat

Mod de preparare:


Intr-un castron, se dizolva drojdia in apa calduta si se adauga zaharul. Se
lasa zece minute, sau pana cand creste spumos. Se amesteca sarea, uleiul de
masline, faina dupa care se framanta putin pana se incorporeaza toate
ingredientele. Se transfera aluatul obtinut pe o suprafata presarata cu faina si
se mai framanta aproximativ 8 minute. Apoi se aseaza din nou in castronul uns cu
ulei, se acopera cu o carpa umeda si se lasa la crescut pana se dubleaza in
marime – cam 1 ora.


Se incalzeste gratarul bine de tot.


Incalzeste in cuptorul cu microunde uleiul de masline si usturoiul timp de 30
de secunde.


Imparte aluatul in doua parti egale si intinde doua foi groase de aproximativ
1 cm.


Gratarul se unge cu putin
ulei de masline cu aroma de usturoi (sau ulei simplu si o
ceapa taiata in jumatate). Cu grija, pune prima foaie de aluat pe gratarul fierbinte. Aluatul
va incepe sa se umfle aproape imediat.


 


Atunci cand crusta prinde o culoare rumenie, intoarce aluatul pe cealalta
parte folosind doua spatule. Unge repede crusta cu ulei de masline si intinde 2
linguri de sos de rosii. Apoi adauga pe rand 1/2 ceasca rosii tocate, 1/8 ceasca
masline negre feliate si 1/8 ceasca ardei rosu calit. Presara 1 ceasca de
mozzarela si 2 linguri de busuioc.  Acum poti pune capacul la gratar
(grill) pana ce branza se topeste, dupa care se aseaza pe o farfurie si se
pregateste a doua pizza dupa aceleasi instructiuni de mai sus.


Dupa preferinta se pot elimina sau adauga alte ingrediente.


Va dorim Pofta
Buna!


Mai cititi si:


Alimentatie sanatoasa
Scaderea nivelului de colesterol
Alimentele care va ajuta sa dormiti
mai bine

Cafeaua ne ajuta sa traim mai
mult

Cat este de nesanatos
sa…

Salata verde – regina
legumelor

Carbohidratii si tineretea

100 de alimente fara
calorii

Iaurtul – un aliment
minune?

Vinul rosu, poate trata
paradontoza?
specialistul raspunde
Ce fel de paine sa
mancam?

Magneziul previne infarctul

25 de secrete pentru o viata mai
lunga

Vitaminele pilule: avertismentul
specialistilor

Alimente miraculoase care mentin
sanatatea

Bananele, un aliment
perfect


Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de
detoxifiere?

Terapia indiana cu pietre
calde

Dieta pentru ochi
sanatosi

Cura cu pepene rosu

Ceaiul de zmeura – cura de
detoxificare completa

Avantajele folosirii
saunei

Dieta de detoxificare in 5 zile

Dieta de lupta impotriva cancerului
la san

Dieta de detoxifiere pentru
femei

Ce stim despre terapia cu
acupunctura si cum ne poate ajuta?

Este hipnoza o
metoda terapeutica?

Detoxifierea de
primavara

Reteta miraculoasa cu
usturoi

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.