Nutrienti care ajuta organismul sa elimine toxinele

Nutrienti care ajuta organismul sa elimine toxinele

Toxinele sunt substanțe otrăvitoare care provin din mediu sau sunt făcute de către organism. În general, organismul poate procesa cu ușurință și elimina zilnic toxine. Cu toate acestea, expunerea indelungata la aceste substanțe, poate pune corpul la mai mult de un risc de supraîncărcare cu toxine. Alcoolul, alimentele nesanatoase, etc., pot provoca o acumulare de toxine care poate provoca leziuni celulelor, ducând la simptome precum letargie, dureri de cap, insomnie, cresterea in greutate, anxietate și greață. Nutrienți specifici insa, pot ajuta la detoxifierea organismului.

Toxinele sunt fie solubile în apă, fie in grăsime. Toxinele solubile în apă sunt mai puțin îngrijorătoare decât toxinele solubile in grasimi, deoarece toxinele solubile în apă, se luptă să penetreze celulele in cazul în care acestea pot provoca daune, și sunt ușor de eliminat din organism. Toxinele solubile in grasimi insa, se deplaseaza cu ușurință prin membranele celulare, deteriorand ADN-ul si alte structuri vitale din interiorul celulelor. Adesea, ele sunt depozitate la îndemână in celulele adipoase.

Substante nutritive care va pot ajuta

Pentru a menține în funcțiune sistemul de dezintoxicare cum ar trebui, sunt necesari nutrienți specifici. Nutrientii acționează în calitate de instrumente pentru enzimele care transforma toxinele solubile in grasimi în forme solubile in apă, antioxidantii ajuta la protejarea celulelor de radicalii liberi și anumiti nutrienti ajuta cu excreția.

Vitaminele A, C, E, vitaminele B, fierul, calciul, zincul, magneziul și seleniul, ajuta pentru a converti toxinele liposolubile în mai multe forme solubile în apă.

Seleniul, zincul, vitaminele A, C, E și licopenul, sunt antioxidanti puternici care pot neutraliza radicalii liberi. Unele substanțe nutritive cresc activitatea enzimei, cum ar fi sulphorophane și indol-3-carbinol din legumele crucifere, cum ar fi broccoli si epigallocatechin (EGCG) din ceaiul verde, resveratrol din strugurii rosii si Curcumina din turmeric.

Excreția toxinei poate fi crescută și absorbția toxinei în intestine poate fi redusa prin consumul unei diete bogate in fibre si moderata in proteine ​​de soia.

Sprijinirea detoxifierii naturale a organismului cu substante nutritive-cheie poate ajuta la curățarea organismul de suprasarcina toxica.

Ca urmare a unui plan de alimentatie sanatos (un conținut scăzut de zahăr și carbohidrați prelucrati), putem reduce toxinele stocate în grăsime corporală. 
 

autor: redactor SE – Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2015

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.