Merisoarele – antibiotic natural si sursa de antioxidanti

0 106

Merisoarele oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate, ce pot ajuta la prevenirea cancerului, bolilor de inima, diabetului si infectiilor bacteriene.

Este surprinzător faptul că merisoarele au atât de multe beneficii, având în vedere că planta este o rudă apropiată a afinului, care de asemenea, are proprietati de vindecare miraculoase.

Ca si alte fructe de padure, merisoarele sunt foarte bogate in antioxidanti, ceea ce le face o mare resursa pentru stimularea sistemului imunitar, mai ales în timpul lunilor reci de iarnă, când aparent mai toată lumea e bolnava.

Consumul regulat de merisoare poate inhiba dezvoltarea tumorilor pulmonare, de sân, de colon, de prostată și nu numai.

Aceste fructe de padure rosii au o istorie lungă în SUA, insa noi, in Romania, ne putem bucura de ele mult mai mult, fiindca le putem culege din padure si sunt cat se poate de BIO.

Nativii americani au folosit merisoarele pentru multe scopuri medicinale, inclusiv pentru purificarea sângelui, ca laxativ, pentru a trata febra, crampele stomacale și leziunile legate de nastere, potrivit unui raport al National Geographic.

Astăzi, merisoarele sunt folosite in mod curent pentru a trata o varietate de boli datorită calităților antibiotice. Încărcate cu proantocianidine, compusi antioxidanti, merisoarele sunt foarte bune pentru prevenirea infectiilor tractului urinar.

Aceiasi compuși opresc bacteriile de la multiplicare și le alunga din organism prin urinare. Studiile arata ca aportul regulat poate preveni infectiile recurente ale tractului urinar la femeile de varsta mijlocie si la femeile gravide.

Merisoarele sunt bogate in mod natural in fitonutrienti, vitamina C, fibre si acid salicilic.

S-a dovedit de asemenea ca inhiba creșterea tumorii datorită prezenței compușilor polifenolici. Fitochimicalele găsite în merisoare au capacitatea de a bloca activitatea celulelor canceroase, împiedicându-le sa creasca.

Oamenii de stiinta au identificat cinci celule canceroase pe care merisoarele le pot invinge, dintre care trei inhibă agenții cauzatori de cancer, și două simulează distrugerea celulelor tumorale. Ele au capacitatea remarcabila de a suprima anumite tipuri de enzime de proteine ​​care pot produce inflamarea.

Merișoarele sunt de asemenea capabile de a bloca o enzimă numită ornitin decarboxilaza, care poate duce la creșterea tumorii, provocând în special cancerul de sân. Un alt mod in care merisoarele lupta cu cancerul este prin deblocarea anumitor enzime care distrug celulele canceroase.

Merisoarele sunt atât de bogate in antioxidanti incat reduc riscul de ateroscleroza, o boala in care arterele înguste se întăresc din cauza unei acumulări de colesterol, grasimi si calciu. Acest tip de acumulare poate împiedica fluxul de oxigen al organismului, ceea ce poate duce la un atac de cord sau accident vascular cerebral. Compușii naturali din merisoare s-au dovedit a suprima oxidarea lipoproteinelor cu densitate mică (LDL).

Despre sarea din alimente, cititi:

Semnal de alarma: sarea in exces afecteaza grav sanatatea copiilor!
Rolul alimentatiei in controlul hipertensiunii arteriale

Despre zahar, cititi:

Cat zahar putem consuma zilnic pentru a nu face diabet si boli cardiovasculare?
Zaharul face tumorile sa creasca mai repede
Greutatea din timpul sarcinii si zaharul, pot influenta greutatea si sanatatea copilului

autor: redactor SE – Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2020

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.