Bine ati venit!

Lipsa de somn duce la iritabilitate, anxietate, depresie si obezitate

0 52

Lipsa de somn duce la iritabilitate, anxietate, depresie si obezitate

Hormonii nu sunt doar pentru sex. Hormonii sunt semnale chimice produse de glandele endocrine ale organismului, care reglementeaza toate tipurile de functii ale corpului. Metabolismul, starea de spirit, comportamentul, libidoul, funcția imunitara, creșterea, scăderea în greutate, și creșterea masei musculare, sunt toate puternic influențate de hormoni. Toti acesti hormoni sunt necesari la niveluri precise din organism.

Somnul ajuta la reglarea hormonului numit cortizol

Cantitatea corecta de cortizol ne permite sa metabolizam proteinele, grăsimile, și carbohidrații. Este necesar pentru a reglementa zaharul din sange si tensiuniea arteriala. Chiar si sistemul imunitar depinde de nivelurile adecvate de cortizol pentru o funcționare optimă. Dar lipsa de somn poate determina organismul sa produca prea mult.

Cortizolul excesiv ne face iritabili, anxiosi și deprimati

Ne ingrasam și suntem chiar predispusi la insomnie, care creează un cerc vicios. Pe termen lung, nivelurile foarte ridicate de cortizol pot face pagube chiar mai grave sistemelor noastre. Nivelurile excesive de cortizol impiedica digestia, leziunile musculare și osoase, interfera cu vindecarea și regenerarea, perturba functiile mentale, împiedică răspunsul imun, și perturba nivelul adecvat al altor hormoni din corpul nostru. Cel mai simplu, mai ieftin, si cel mai firesc mod de a regla nivelul de cortizol este de a avea un somn adecvat.

Corpurile noastre produc un hormon de creștere atunci când dormim

Acesta este principalul hormon care stimulează organismele copiilor să crească. La adulți, aceasta este unul dintre hormonii care ajuta la reglarea masei musculare. Hormonul de creștere, ajută si la controlul grăsimii corporale. Precum cortizolul, prea mult nu este un lucru bun. Cel mai bun mod de a obține "doza corectă" de hormon este de a dormi suficient in fiecare noapte.

Grehlin si leptina sunt hormoni suplimentari care sunt produsi în timpul somnului

Grehlin si leptina, joacă un rol important în reglarea nevoii noastre de a mânca. Un apetit scapat de sub controlul este, fără îndoială, obstacolul cel mai greu in controlul greutatii. Fără leptina adecvată, este dificil de "a găsi" sațietate la sfârșitul unei mese. În scopul de a obține o doză echilibrată în mod corespunzător a acestor hormoni, avem nevoie de o noapte de somn linistita.

 

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Medicina Naturista
Zincul  un remediu minune contra racelii?
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii
Top 10 remedii naturale pentru febra fanului
Guma de mastic omoara Helicobacter pylori

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.