Bine ati venit!

Inima iubeste afinele!

0 50

Afinele sunt bine cunoscute ca fiind printre cele mai super apreciate de catre experti in domeniul sanatatii. Desi este important sa ne amintim ca o dieta echilibrata este cheia pentru o sanatate buna, exista o serie de alimente care s-au dovedit a avea beneficii deosebit de promitatoare.

Afinele: primele pe lista

In timp ce exista o serie de alimente gustoase si nutritive pe lista celor mai sanatoase alimente, afinele sunt in top. Nu numai ca sunt delicioase si usor de mancat, dar au si multe calitati antioxidante – care sunt cheia in dieta unei persoane preocupata de sanatate.

Un studiu inovator

In timp ce studiile din trecut au aratat o relatie pozitiva intre afine si un risc redus de boli de inima, uneori este dificil sa se confirme ce tip de aliment este cel mai bun. Pentru a rezolva aceasta problema, cercetatorii din Maine au decis sa adopte o abordare diferita.

Sobolanii obezi

Cercetatorii de la Universitatea din Maine stiau ca sobolanii obezi arata multe dintre problemele de sanatate prezentate la oamenii obezi. Aceasta colectie de simptome, de multe ori cunoscute sub numele de sindrom metabolic, include inflamatia, un nivel ridicat de colesterol, rezistenta la insulina, hipertensiune arteriala, artere si vene cu o cantitate redusa de elasticitate. Aceasta conditie creste riscul de diabet de tip 2, a bolilor de inima, si afecteaza aproape o treime din adultii care traiesc in Statele Unite ale Americii.

Pentru ca obiceiurile alimentare ale sobolanilor de laborator sunt in masura sa fie controlate mai bine, ei sunt ideali pentru a urmari modificarile aduse de consumul de afine. Sobolanii obezi au fost impartiti in doua grupuri, astfel efectele obiceiurilor alimentare sa fie mai bine monitorizate. Cercetatorii au hranit un grup cu afine salbatice in timp ce al doilea grup nu a primit deloc afine. Studiul a durat opt saptamani.

Rezultate semnificative dupa numai opt saptamani

Dupa doar opt saptamani, cercetatorii au observat o imbunatatire semnificativa in usurinta cu care venele sobolanilor ce au consumat afine s-au extins si constrans. Aceasta elasticitate a ajutat la scaderea tensiunii arteriale. Cercetatorii au aflat ca antioxidantii prezenti in afine sunt motivul pentru reducerea inflamatiei si, in cele din urma, inversarea efectelor devastatoare ale sindromului metabolic.

Afinele sunt medicamente naturale miraculoase

Daca ar fi medicamente eliberate pe baza de prescriptie medicala, acestea ar fi denumite un miracol si o piatra de hotar fara precedent in domeniul stiintei medicale. Cu toate acestea, puteti sa le obtineti fara prescriptie medicala si fara o vizita la medic.

Si spre deosebire de medicamentele cu prescriptie, afinele sunt incredibil de delicioase. Doar asigurati-va ca ati cumparat produse ecologice, deoarece nu doriti sa va otraviti corpul cu pesticide toxice folosite pe afinele neecologice.

Afinele ofera beneficii uimitoare pentru sanatate pe care nici un medicament nu le poate potrivi. Aceste beneficii includ:

-substante nutritive, cum ar fi 36% din consumul zilnic recomandat de vitamina K, 25% mangan si 24% vitamina C
– au colesterol scazut, cantitati mici de sodiu si foarte putine grasimi saturate
– reduc riscul de atacuri de cord cu 32%
– sunt minunate pentru creier; doar 30 ml de suc s-a dovedit a imbunatati functia cognitiva si a preveni pierderea memoriei
– consumul a doar doua portii pe saptamana restabileste functia creierului echivalenta cu a fi cu 2 ani si jumatate mai tanar
– sustin bacterii prietenoase in intestin
– sunt, de asemenea, o sursa excelenta de fibre, care imbunatatesc sanatatea digestiva

Mai cititi:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.