Fursecuri crocante

0 182

Fursecuri crocante

Ingrediente:

  • 1/2 ceasca unt
  • 2 cesti zahar brut
  • 1/2 ceasca cacao
  • 1/2 ceasca lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 2 1/2 cesti fulgi de ovaz
  • 1 1/2 ceasca fulgi de nuca de cocos
  • 1/2 – 3/4 ceasca dulce de leche (reteta mai jos)
  • 24 nuci pecan (jumatati)
  • 1/4 ceasca ciocolata tocata sau fulgi de ciocolata
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare:

Reteta dulce de leche: Pune o conserva sau doua de lapte condensat (deci o conserva nedesfacuta, doar cu eticheta scoasa) intr-o cratita si acopera cu apa. Se fierbe 3 ore, avand grija sa fie bine acoperite cu apa conservele (mereu). Inaite de folosire se lasa la racit complet.

Reteta fursecuri: pregateste 2 tavi cu hartie de copt. Intr-o cratita mare combina zaharul cu untul, cacaoa, laptele, sarea si vanilia. Se fierbe 1 minut amestecand mereu, apoi incorporeaza ovazul si cocosul. Folosind o lingura se formeaza fursecurile pe tava deja pregatita. Se lasa la rece pana se intaresc.
Cand sunt intarite se adauga pe fiecare cate putin dulce de leche, o jumatate de nuca pecan si de abia la final se stropeste cu ciocolata topita la aburi. Se lasa din nou la rece pana se intareste, apoi se pot servi. 

 

Va dorim pofta buna!

Interesant de citit:
Negresa cu crema de branza

Se incalzeste cuptorul la 170ーC si se unge o tava patrata de 20cm cu unt si apoi tapetata cu hartie de copt. … citeste

Inghetata cu migdale prajite

Se presara gelatina peste apa intr-un castron mic, se lasa sa stea, amestecand o data sau de doua ori, in timp ce faci baza de inghetata. … citeste

Sorbet intens de lamaie

Se amesteca sucul de lamaie, coaja rasa, apa, zaharul si vodka intr-un pahar mare sau castron ceramic. Se amesteca pana cand zaharul se dizolva complet. … citeste

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.