Bine ati venit!

De ce sa NU mananci mai mult de jumatate de avocado pe zi

0 201

Expertii in sanatate ne avertizeaza ca s-ar putea sa consumam prea mult avocado – de fapt, mult mai mult decat este sanatos.

Nutritionistii spun ca ar trebui sa ne limitam aportul la doar jumatate de avocado pe zi – ce trece de aceasta cantitate poate duce la cresterea in greutate.

Avocado contine grasimi notorii, cu toate ca este mult mai sanatoase decat cele gasite intr-un Big Mac sau intr-un Mars.

Un avocado are 22g de grasime – aproximativ o treime dintre cele 65g – 70g recomandate, pe zi. Contine, de asemenea, si un surplus de 250-280 de calorii.

Desi este bogat in fibre si vitamine pentru combaterea cancerului, a consuma prea mult dintr-un singur aliment bun poate duce in continuare la cresterea in greutate.

De aceea, nutritionistii ne recomanda sa consumam aproximativ jumatate de avocado intr-o singura zi, potrivit Sheer Luxe.

Este mult prea usor sa mananci singur un avocado intreg

Guacamole este una dintre cele mai populare gustari, si contine adesea mai mult de un avocado, ceea ce inseamna ca este foarte usor sa consumati un avocado intreg, fara sa va dati seama.

Iar pentru cei care mananca si gatesc in mod regulat, este mult mai putin risipitor sa mananci ambele jumatati de avocado, deoarece acesta devine maro, se oxideaza odata expus la aer.

Cu toate acestea, cantitatea ideala este jumatate de avocado de persoana, pe zi, potrivit expertilor in sanatate.

Cantitatea de grasimi pe care o consumati intr-o zi depinde de o serie de factori, inclusiv de exercitiile fizice si de metabolism.

Deci, daca ati facut sport la sala sau sunteti genul de persoana care necesita mai mult … “conbustibil” pentru a-si mentine nivelul de energie ridicat, un intreg avocado nu poate duce la cresterea in greutate.

Dar pentru majoritatea oamenilor care respecta liniile directoare care stipuleaza ca grasimea ar trebui sa reprezinte 30% din dieta zilnica, expertii spun ca o jumatate de avocado va fi suficient pe langa celelalte grasimi pe care le consumati in medie, intr-o zi.

Va recomandam sa mai cititi si:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.