Bine ati venit!

De ce detoxifierea este atat de importanta?

0 182

De ce detoxifierea este atat de importanta?

Pentru multi, cuvantul detoxifiere este tot mai des folosit si auzit, chiar la moda – dar nu si un mijloc de a-si imbunatati sanatatea. Altii vad detoxifierea ca o forma de foame. Nimic nu poate fi mai departe de adevar – nu daca o faci corect.

Traim intr-o lume plina de chimicale. Ele sunt in apa pe care o bem, in aerul pe care il respiram, si in aproape tot ceea ce atingem. Prea multi dintre noi fac baie cu produse ce contin substante chimice, apoi folosesc produse chimice sa se rada, sa aiba un miros placut, etc. Pielea noastra absoarbe aceste substante chimice in fiecare zi.

Corpurile noastre stocheaza mercur, plumb si alte metale grele.

Toate aceste materiale straine ne "impoziteaza" corpul si interfereaza cu o sanatate optima. Scopul unei detoxifieri este de a curata organismul de aceste substante straine, impreuna cu deseurile acumulate, in scopul de a optimiza functiile corpului.

Am fost invatati sa privim creierul ca centru al universului nostru. Ar fi mai corect in schimb, sa dam acest loc de onoare intestinelor noastre. Daca intestinele nu functioneaza bine, noi nu vom asimila vitamine, minerale, grasimi, carbohidrati sau proteine. Accentul pe o detoxifiere este de a curata intestinele, apoi organele, sangele si limfa.

Curatarea intestinelor implica eliminarea resturilor, oferind timp organismului sa munceasca. In acelasi timp, dorim sa umplem intestinele cu prebiotice, probiotice si alimente usor de digerat. Acesta este motivul pentru care planurile de detoxifiere cer eliminarea proteinelor animale – sunt greu de digerat.

Afara cu raul!

Pentru o detoxifiere optima, dorim sa ne asiguram ca, corpul nostru nu este suprasolicitat sau impovarat. Acest lucru inseamna sa ne concentram pe alimente usor de digerat si cantitati mari de apa plata.

Formulele supliment pentru a curata tractul intestinal vor elimina deseurile vechi, impreuna cu parazitii si alte substante.

Smoothie-urile realizate cu legume si pulbere nutritiva de mare calitate, sunt un mijloc excelent de a inunda corpul cu nutrienti, permitand in acelasi timp tractului digestiv sa se odihneasca.

Alimentele prebiotice (legume crude, organice!) ajuta bacteriile bune din intestin sa prospere, in timp ce probioticele ajuta, de asemenea, la cresterea numarului lor.

Cum sa iti ajuti organismul

Multe toxine sunt stocate in grasime. In timp ce sunt eliberate in fluxul sanguin, corpurile noastre au o povara noua. Prin urmare, trebuie sa oferim organismului multe lichide pentru a-l ajuta sa scape de aceste toxine. Apa de izvor cu suc de lamaie, suc de afine, si praf de ardei iute, sorbit pe tot parcursul zilei este un amestec excelent.

Hidroterapia calda si rece ajuta sangele sa treaca prin toate tesuturile. Aceasta terapie simpla este un ajutor imens pentru organism in timpul detoxifierii.

Ultimul lucru important, dar nu si cel din urma: trebuie sa punem limfa in miscare si s-o curatam. Miscarea este o necesitate, dar trebuie sa o luati usor in timpul unei cure de detoxifiere. Un masaj limfatic va fi, de asemenea, de mare ajutor. Limfa este un lichid transparent, incolor, care circula prin vasele si ganglionii limfatici, precum si in spatiile intercelulare, mediind schimbul de substante intre sange si tesuturi. Aceasta este formata ca un lichid interstitial. Patrunde in vasele limfatice prin filtrare, trecand cel putin printr-un ganglion limfatic inainte sa se verse in sange in vena subclaviana. Limfa circula de la tesuturi la sange, preluand deseurile.

Detoxifierea se face de minim doua ori pe an. Fie ca alegi 3 zile sau 1 saptamana in care vei tine cura de detoxifiere, corpul tau iti va fi recunoscator.

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.