Bine ati venit!

Cum stiu cand ovulez?

0 4,067

Cum stiu cand ovulez?

Cand ovulezi (eliberezi un ovul din ovar), acel ovul are o sansa de a fi fecundat. Cand ovulul este fertilizat, esti insarcinata!

Afla cand ovulezi si sporeste-ti sansele de a concepe un bebelus

Cea mai fertila perioada este cu 2-3 zile inainte de ovulatie prin ziua ovulatiei. Daca sti cand vei ovula, poti programa o seara romantica si spori sansele de a ramane gravida (sau chiar de a preveni o sarcina, daca asta e ceea ce iti doresti). In continuare vei gasi 4 moduri prin care poti sa iti dai seama cand esti fertila:

1. Numara zilele

Cel mai simplu mod de a estima cand vei ovula este de a numara inapoi. In primul rand, incearca si calculeaza cand urmeaza sa ai urmatoarea prima zi de menstruatie (in cazul in care menstruatia este foarte neregulata, aceasta metoda nu te va ajuta).

Din acea zi, numara inapoi 12 zile si apoi inca 4. Cel mai probabil vei ovula in timpul acestui interval de cinci zile. Daca esti una dintre multele femei care au un ciclu de 28 de zile, sansa este mare ca tu sa ovulezi in ziua 14 (ziua 1 este prima zi a menstruatiei; a 28-a zi este ultima zi inainte de ziua 1 a urmatoarei menstrautii).

Incearca si acest Calculator si afla cand vei ovula

Un mod mai precis de ati da seama cand ovulatie este de ati urmari temperatura corpului si de a urmari scurgerile vaginale. Vei avea nevoie doar de timp si rabdare.

Daca acorzi atentie acestor indicii si le vei nota zilnic, s-ar putea sa vezi un model care te va putea ajuta sa prezici cand vei ovula data viitoare.

2. Temperatura corpului

Nu vei simti schimbarea, dar la cateva zile dupa ovulatie,temperatura bazala a corpului creste (temperatura bazala a corpului sau BBT, este cea mai mica temperatura a corpului intr-o perioada de 24 de ore). Aceasta diferenta este mica. Temperatura se ia in fiecare dimineata cu un termometru special.

3. Secretii vaginale

Urmarind scurgerile vaginale vei urmari mucusul cervical, care se schimba in mod substantial in timpul ciclului. In cea mai mare parte a lunii, este posibil sa ai foarte putine scurgeri. Dar, pe masura ce se apropie ovulatia, vei observa o crestere. Scurgerea va fi clara, alunecoasa si lipicioasa – un fel de albus de ou crud.

4. Testeaza nivelul hormonilor

Cea mai buna metoda pentru a prezice ovulatia este de a testa nivelul hormonilor cu un kit de ovulatie disponibil in farmacii.

Aceste teste tip urina iti ofera un rezultat pozitiv cu o zi inainte de ovulatie, oferindu-ti timp pentru a planifica o seara romantica, sau a o evita. Kiturile sunt disponibile la farmacii fara prescriptie medicala.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.