Bine ati venit!

Cum decoram ferestrele si usile de Craciun?

0 265

Una dintre bucuriile Craciunului este, cu siguranta, nerbadarea de impodobi bradul si intreaga casa cu straie de sarbatoare, care insufla o mare parte din spiritul Craciunului. De cele mai multe ori, dupa ce am hotarat cum vom impodobi bradul, ne concentram atentia asupra decoratiunilor pe care le vom imprastia prin casa, mai ales in locurile in care primim musafiri in living, pe hol etc. Prea rar ne concentram atentia asupra unor detalii care la prima vedere par nesemnificative.

Nu am vazut, spre exemplu, foarte multa lume care sa isi decoreze de Craciun usile si ferestrele cu la fel de multa grija ca restul casei. Ne plac atat de mult imaginile de poveste cu casute luminate si impodobite cu ghirlande sclipitoare pe care le vedem la televizor sau pe cartile postale… de ce n-am avea si noi una?

Usile si ferestrele fac legatura intre interior si exterior si ajuta la raspandirea spiritului Craciunului, asa ca ar trebui sa le acordam o atentie speciala. Desigur, daca locuiti la casa, acest lucru va veni de la sine, pentru ca va va face placere sa stiti ca trecatorii va admira podoabele care o infrumuseteaza. La bloc acest aspect trece adesea neobservat, insa trebuie sa stiti ca decorarea usilor si ferestrelor de Craciun nu este menita sa bucure doar ochii privitorilor din exterior, ci si pe cei ai celor care va viziteaza casa. Decorurile pot fi concepute astfel incat sa fie vizibile atat din exterior, cat si din interior.

Decorarea usilor se face, in general, cu coroane de brad, impodobite cu accesorii specifice. Desi e un model pe care l-am preluat din traditiile altor popoare, ca element decorativ coronitele de Craciun amplasate pe usa, creeaza o atmosfera de sarbatoare inca de la intrarea in casa, fie ca sunt din crengi naturale sau artificiale. De altfel, designerii sunt tot mai inventivi in fiecare an, inlocuind din ce in ce mai des coronitele clasice, din brad, cu altele, confectionate din tot felul de materiale (ghirlande, fructe, globuri etc.). Coronitele pot decora cu succes si geamurile. Puteti fie sa le lipiti pe ele, fie sa le folositi ca suporturi pentru lumanari decorative.

O alta ideea de impodobire a usilor o constituie ciucurii. Confectionati mai ales din ata colorata, lucioasa, acestia pot fi folositi si la impodobirea bradului. Daca ii faceti pentru usa, alegeti o dimensiune mai mare sau prindeti mai multi ciucuri intr-un buchet. Cu putina ingeniozitate puteti inlocui ciucurii clasici cu unii confetionati din diverse obiecte specifice Craciunului, atarnate pe ate mai groase, colorate.

Ferestrele permit o desfasurare si mai larga a imaginatiei decat usile, atunci cand vine vorba de decorarea lor pentru Craciun. Aveti mai multe optiuni, pe care le puteti si combina intre ele.

Ornamente  puteti lipi pe geamuri fulgi sau alte ornamente autocolante, care se vad frumos atat din exterior, cat si din interior. O solutie mai ingenioasa si cu efect mai placut este agatarea unor ornamente de partea de sus a tocului geamului, astfel incat acestea sa atarne.

Flori  unele case sunt deja decorate cu flori la ferestre, insa de Craciun puteti combina prezenta florilor cu cea a ghirlandelor sau a globurilor. Sau, de ce nu, puteti inlocui florile pe care le tineti de obicei pe pervazul geamului, cu craciunite sau alte plante specifice sarbatorii.

Lumini si lumanari  lumina este unul dintre elementele cheie ale Craciunului, atunci cand vine vorba de decoratiuni. Pentru ferestre puteti alege fie instalatii electrice cu diverse forme, care se vad foarte frumos prin perdele, fie lumanari. Decorarea cu lumanri are un efect deosebit, insa trebuie sa aveti grija cum le plasati, astfel incat sa nu fie aproape de perdele sau de alte materiale inflamabile. Pentru siguranta, puteti inlocui flacara lumanarilor cu leduri speciale, pe baza de baterii, care se gasesc in comert. Efectul nu este acelasi, insa este si aceasta o solutie.

Nu uitati insa un detaliu esential  pentru ca spiritul Craciunului sa va invaluie casa trebuie, in primul rand, sa va deschideti usile si ferestrele sufletului.

Despre Craciun si Sarbatorile de iarna:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.