Bine ati venit!

Ciuperca lui Dumnezeu – minunea care ne poate vindeca de cancer

0 207

Adanc in padurile tropicale din Brazilia, o ciuperca salbatica si-a castigat in portugheza titlul sacru de “Cogumelo de Deus” sau “Ciuperca lui Dumnezeu”

Asta pentru ca, in plus fata de caracteristicile sale robuste si de frumusetea structurala unica, aceasta ciuperca este un Dumnezeu literal. De fapt, Agaricus Blazei Murill este considerata atat pe plan local, cat si pe plan mondial, ca un dar al naturii, care aduce atat sanatate cat si longevitate celor care iau parte la minune.

Ciuperca Agaricus Blazei Murill (ABM) a fost descoperita de Takatoshi Furumoto in districtul Piedade, in apropiere de São Paulo, Brazilia

Oamenii de stiinta au descoperit ca foarte putine persoane au suferit de boala geriatrica in aceasta comunitate. Studiul efectuat de Furumoto a aratat ca starea sanatoasa a populatiei din Piedade se datoreaza consumului frecvent al ciupercii ABM.

Ciuperca ABM contine cantitati mari de β-D-Glucan (polizaharida), care sporeste sistemul imunitar si vitalizeaza celulele imune, ceea ce duce de exemplu la apoptoza (moartea programata a celulelor) a celulelor canceroase. Prin urmare, ciuperca ABM este hrana absoluta pentru sanatatea pacientilor cu cancer.

Stim cu totii importanta existentei unui sistem imunitar puternic

Destul de simplu, cand sistemul imunitar ramane sanatos, si noi suntem sanatosi. Dar cand sistemul imunitar este compromis, celulele naturale ucigase devin slabe si nu sunt capabile sa distruga si sa pastreze celulele canceroase sub control, permitand cancerului sa se raspandeasca. Ciuperca Agaricus Blazei Murill (ABM) are capacitatea de a sustine sistemul imunitar.

Ciupercile ABM sunt folosite in terapia oncologica in Japonia si Brazilia, si sunt asociate cu stergerea carcinomului ascitic al lui Ehrlich, a cancerului colonic sigmoid, a cancerului ovarian, a cancerului de san, a cancerului pulmonar, a cancerului de ficat, precum si a cancerului solid.

Deci, ce contine aceasta ciuperca de o face atat de speciala?

Oamenii de stiinta au descoperit ciupercile ABM in timp ce investighau durata lunga de viata a nativilor din Sao Paolo, Brazilia. Ceea ce au descoperit este ca ciupercile ABM contin:

– Beta-glucani, care sunt polizaharide cu catena lunga (zaharuri complexe) ce stimuleaza sistemul imunitar si reduc inflamatia
– Derivatii de ergosteroid, un agent puternic anti-tumoral
– ARN dublu catenar, un agent antiviral
– Proteoglicanii si polizaharidele legate de proteine, care sunt agenti de stimulare a imunitatii
– in plus, vitaminele (in special vitamina D), mineralele, antioxidantii, aminoacizii, enzimele digestive – un total de 192 de nutrienti care il fac un adapogen foarte puternic pentru a aduce corpul in homeostaza

Si studiile spun …

In timp ce ciupercile ABM incapsuleaza toate aceste esentiale, studiile care includ ABM prezinta potentialul  puternic de vindecare a cancerului.

Ciupercile Agaricus chiar pot ajuta la lupta impotriva cancerului?

Beneficiile zilnice ale Agaricus includ usurarea oboselii cronice (mai multa energie!), echilibrul zaharului din sange, starea de spirit imbunatatita, scaderea tensiunii arteriale, cresterea libidoului si cresterea imunitatii. Centrul de Cancer Memorial Sloan Kettering citeaza, de asemenea, ca Agaricus este ideal ca remediu pentru afectiuni cum ar fi arterioscleroza (ingrosarea si intarirea arterelor), hepatita, dermatita, hiperlipidemie (niveluri crescute ale trigliceridelor), colesterol ridicat si obezitate. Dar unde Agaricus straluceste cu adevarat in literatura stiintifica este in domeniul cancerului.

Cele doua modalitati principale in care raporteaza ca Agaricus prevenie cancerul: prin imunopotentie, o crestere a raspunsului imunitar; si inhibarea directa a angiogenezei, procesul prin care tumorile canceroase formeaza noi vase de sange pentru a le furniza alimente. Prin intermediul acestor doua moduri de actiune, Agaricus a aratat o promisiune incredibila in domeniul cercetarii impotriva cancerului.

Studiile au aratat ca Agaricus poate fi benefic in tratarea diferitelor tipuri de cancer, inclusiv carcinomul hepatocelular uman rezistent la medicamente, leucemia non-limfocitara si cancerul de prostata, printre altele. Capacitatea sa unica de a imbunatati activitatea si functia celulelor ucigase naturale, care merg dupa celulele canceroase pentru a le distruge, este unul din motivele pentru care Agaricus poseda aceasta capacitate. Aceasta si abilitatea naturala a ciupercii de a stimula sistemul imunitar innascut al organismului.

Iata ce au concluzionat cercetatorii din Norvegia in revista Advances in Sciences Pharmacological – de ce Agaricus este atat de eficient in tratarea cancerului, precum si o serie de alte boli cronice:

“Explicatia este implicarea ciupercii in imunitatea innascuta, care este “larg raspandita “… in plus, poate exista un efect antiinflamator general al ABM (Agaricus), care poate fi terapeutic pentru bolile inflamatorii ale intestinului si care mareste proprietatile antitumorale si antialergice / antiastmice. Prin urmare, extractul de ABM poate promite tratament aditiv profilactic pentru diferite  boli grave. ”

ABM bate chimioterapia

Cele mai multe ciuperci sunt eficiente numai impotriva cancerului solid (tumorilor), dar ABM ajuta la distrugerea carcinomului ascitic al lui Ehrlich, a cancerului colonului sigmoid, a cancerului ovarian, a cancerului de san, a cancerului pulmonar si a cancerului hepatic, precum si a cancerului solid.

De fapt, studiile din Japonia arata ca ABM este cu 80% mai eficace decat cel de-al doilea medicament din lume, PSK

In Japonia, s-a constatat ca o forma injectabila de ABM elimina toate tumorile canceroase la 90% dintre soarecii experimentali. In plus, cand ABM a fost administrat preventiv si apoi injectat cu un agent puternic determinant de cancer (Sarcoma 180), 99,4% dintre acestia nu au prezentat nicio crestere tumorala.

Medicina conventionala nu are nici pe aproape ceva preventiv atat de puternic

Daca intampinati un medic care va administra substanta prin injectare, va recomandam sa ii cereti sa va monitorizeze functia hepatica. Au fost raportate reactii adverse asupra ficatului catorva pacienti. E greu de spus daca extrasul ABM a fost de vina, dar prudenta este o idee buna.

Un avantaj al extractelor de ciuperci este acela ca ele contin si alte substante de combatere a cancerului, pe langa beta-glucani. In orice caz, pastilele de beta-glucan ar putea fi o idee mai buna daca sunteti alergic la ciuperci sau drojdie.

Ca si in cazul multor remedii alternative pentru cancer, aceste substante uimitoare sunt in pericol constant. Cu cat sunt mai bine cunoscute, devin mai expuse riscului de a fi scutite de marile farmacii.

Ia extractul de ciuperci MGN-3 de exemplu. Este sustinuta de tone de dovezi stiintifice … se bucura de proprietati de imunizare dovedite … si mii de pacienti au scapat de cancer datorita acesteia. Succesul formularii a fost prea mult pentru ca marile companii pharma sa se supuna.

Mai cititi si:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.