Cheesecake cu menta

Timp de
preparare:
aproximativ 1ora jumatate (plus cel putin 4 ore
pentru racit)


Ingrediente:



  • 340g biscuiti de ciocolata sfaramati (de ex.
    Oreo)
  • 3 linguri unt topit
  • 680g crema de branza la temperatura camerei (ricotta,
    mascarpone sau mon chou)
  • 150g zahar
  • 75g smantana acrisoara
  • 4 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • ½ lingurita extract de menta
  • ½ lingurita sare
  • ½ canita bomboane de menta zdrobite

Preparare:


Sfaramati cu ajutorul unui sucitor sau intr-un procesor
de alimente biscuitii, adaugati untul topit, amestecati bine si asezati
compozitia intr-o tava rotunda (apasati bine amestecul de biscuiti). Coaceti
compozitia în cuptorul incalzit la 170 ° C timp de aproximativ 10 minute (lasati
cuptorul la aceeasi temperatura).


Intre timp, amestecati cu un mixer crema de branza si
zaharul. Dupa ce s-au incorporat bine adaugati pe rand smantana, cate un ou (nu
toate odata), faina, vanilia, extractul de menta si sarea. Turnati compozitia
peste bodemul de biscuiti.


Se lasa la cuptor aproximativ 1 ora, sau pana marginile
devin aurii. Se lasa apoi la racit minim 4 ore-maxim 2 zile. Pentru servire
decorati tortul cu bomboanele de menta zdrobite, presandu-le usor cu
mana.


Informatii nutritionale:


Calorii……………..356 (61% din
grasime)
Proteine……………6.3g
Grasime……………24g (13
saturata)
Carbohidrati………31g
Fibre………………..0.6g
Sodiu……………….373g
Colesterol…………108g


Va dorim pofta
buna!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.