Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o cezariana

0 387

Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o cezariana

La primul meu copil, am decis sa nu elaborez un plan de nastere. Sigur, am crezut ca voi incerca o nastere naturala, fara medicamente, dar nu a fost asa. Eram reticenta in privinta unei cezariene, dar daca medicul a spus ca este pentru binele copilului, atunci asa sa fie.

Inainte de asta insa, mi-a fost indus travaliul, am suferit 32 de ore de contractii si am impins mai mult de doua ore (inainte de a recurge la cezariana).

Cu toate astea spuse, nu am fost pregatita deloc pentru o cezariana. Intentionat nu am citit in prealabil nimic despre aceasta procedura.

Insa exista o lista cu lucruri pe care orice mamica care trece printr-o astfel de operatie trebuie sa le stie, asa ca am pregatit pentru voi urmatoarea listuta. La ce trebuie sa te astepti daca treci printr-o operatie de cazariana:

1. Doar pentru ca oamenii vorbesc despre cezariana foarte des, nu inseamna ca este o procedura simpla cu o recuperare usoara: este mult mai complicata decat o nastere vaginala iar recuperarea mult mai grea si lunga. Doar pentru ca se intampla din ce in ce mai des, nu inseamna ca este de rutina.

2. Nu vei fi capabila sa ai grija de tine si de copil pentru cel putin doua saptamani:
Da – toata lumea isi revine in mod diferit. Eu nu am putut sta in picioare si sa imi ridic copilul in brate timp de 2 saptamani. Este important sa iti cunosti limitele.

3. Nu poti conduce timp de cel putin doua saptamani:
trebuie sa fi in masura sa reactionezi rapid, fara ezitare, nu tresarind cand centura de siguranta apasa pe operatie. Si oh, da, probabil ca nu vei putea ridica copilul cu tot cu scoica. Ce inseamna toate astea? Ai nevoie de un sofer, cineva sa te duca si aduca oricand ai nevoie. 

4. Ai nevoie de ajutor … pentru o multime de lucruri: sa urci/cobori scarile, sa te ridici de pe pat/scaun, nu vei putea sta mult in picioare (de exemplu, cinci minute), este greu. Asigura-te ca ai parte de ajutor cand ajungi acasa. Sarcini aparent simple precum pregatirea unei sticluta de lapte, schimbarea scutecelor, etc vor fi dificile.

5. Trebuie sa iti amintesti ca ai nevoie de recuperare:
cezariana este o operatie abdominala majora (atentie la infectii). Trebuie sa te odihnesti mult, sa bei lichide si sa mananci astfel incat sa te pui repede pe picioare.

Asa cum am mentionat, fiecare reactioneaza diferit, si mi s-a spus ca a doua cezariana este mai usoara decat prima… Cred ca vom vedea in curand!

Voi cat de repede v-ati recuperat dupa cezariana?

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.