Ce beneficii are ananasul?

Ce beneficii are ananasul?

Ananasul este un fruct gustos, aromat, dulce si tropical evident. Cu toate acestea, bunatatea ananasului se extinde dincolo de gust, deoarece ofera multe beneficii pentru sanatate.

Faptul ca este listat pe siteul World’s Healthiest Foods, spune foarte mult; acolo, este mentionat ca o modalitate de a imbunatati starea generala de sanatate: de la imbunatatirea digestiei pana la stimularea sistemului imunitar. Acesta poate reduce inflamatia la fel de eficient ca medicamentele prescrise de medic, minus posibilele consecinte negative asupra sanatatii.

De la reducerea inflamatiei gingiilor pana la imbunatatirea dureriii de artrita, bromelaina din ananas lucreaza pentru a se asigura ca astfel de conditii dureroase sunt tinute la distanta.

In plus, inflamatia se manifesta in moduri care nu sunt neaparat vizibile sau dureroase, si abilitatile anti-inflamatorii ale bromelainei lucreaza pentru a asigura un sistem sanatos, luptand impotriva radicalilor liberi care de multe ori se stabilesc in timpul inflamatiei. Cercetarile au legat bromelaina de reducerea numarului de tumori canceroase, observand-o ca o substanta de protectie importanta care ajuta la semnalarea mortii celulelor canceroase.

Este important sa nu se arunce miezul ananasului, deoarece majoritatea bromelainei se afla acolo.

Bromelaina este, de asemenea, o modalitate foarte buna de a trata inflamatiile post-operatorii, calmarea sinuzitei si chiar a problemelor digestive. Cand vine vorba de probleme digestive, enzima ajuta la descompunerea proteinelor.

Enzima este de asemenea eficienta in reducerea flegmei si mucusului, atunci cand ne luptam cu o infectie.

Mai mult decat atat, ananasul imbunatateste sanatatea orala prin intarirea gingiilor, reducerea tensiunii arteriale si imbunatatirea sanatatii ochilor.
 

autor: redactor SE – Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2014

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.