Cand se formeaza memoria copiilor?

Cand se formeaza memoria copiilor?

Nu este neobisnuit pentru copii sa povesteasca lucruri de la trei sau patru anisori. Memoria mea dateaza de la gradinita. Dupa cum se dovedeste, amintirile pot incepe sa se formeze chiar de la varsta de 2 ani.

Intr-un studiu de la Universitatea din Otago din Noua Zeelanda, cercetatorii au efectuat un exercitiu care implica o "cutie magica ce micsoareaza" si 46 de copii cu varsta curpinsa intre 27-51 de luni. Antrenati timp de doua zile, copiii au fost instruiti sa puna o jucarie in partea de sus, sa invarta manivela si apoi o versiune mini a jucariei aparea in partea de jos a cutiei.

In a treia zi copiii au fost intrebati despre aceasta cutie si cum o pot folosi. Ei au primit mai tarziu medalii pentru participarea la acest studiu. Sase ani mai tarziu, atunci cand copiii aveau aproximativ 10 – 12 ani, au fost intrebati daca isi aduc aminte de acest exercitiu. Inainte de a mentiona cuvintele "cutia magica ce micsoreaza", cercetatorii le-au aratat medalia ce le-a fost acordata, intrebandu-i daca isi aduc aminte pentru ce au primit-o.

Studiul, care a fost publicat in revista Child Development, a sustinut ca doi dintre cei mai tineri copii, si-au amintit exercitiul. Potrivit studiului, cheia pentru antrenarea memoriei copiilor a fost repetarea procesului. Cu cat au vorbit mai mult despre cutia magica, cu atat le-a fost mai usor sa isi aminteasca de ea.

Eu nu sunt deloc surprins de aceste concluzii, deoarece imi amintesc momente din copilaria mea timpurie, care vine ca un soc pentru unii dintre membrii familiei mele. Copiii vostri de la ce varsta isi mai amintesc diverse intamplari?

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.