Bine ati venit!

Cafeaua este buna pentru sanatatea ficatului

0 33

Cafeaua este buna pentru sanatatea ficatului

Un studiu recent condus de Dr. Qian Xiao de la Institutul National al Cancerului a constatat ca persoanele care beau trei cesti de cafea pe zi sunt cu 25 la suta mai putin probabil decat consumatorii de cafea sa dezvolte niveluri anormale ale enzimelor hepatice. Nu exista nici o diferenta intre cafeaua cu si fara cofeina, ambele au avut rezultate similare in analiza sondajului ce a cuprins peste 27.000 de persoane, si care a durat mai mult de 10 ani.

Enzimele hepatice, care nu sunt de obicei cronice, pot indica ca a avut loc prejudiciul sau inflamarea celulelor hepatice.

In cadrul studiului, patru markeri ai functionarii ficatului au fost analizati printr-un test de sange al participanților; toti au consumat cantitati diferite de cafea.

Studiul a fost publicat in revista Hepatology si notează următoarele detalii cu privire la cei patru markeri:

Concentrațiile plasmatice de alanin aminotransferazei (ALT), aspartat aminotransferazei (AST), fosfataza alcalină (ALP) și Gama-glutamiltransferaza (GGT) au fost masurate.

Toti cei patru markeri au fost mai mici printre cei care au consumat cel putin trei cesti de cafea in fiecare zi, comparativ cu cei care nu au baut nimic.

Beneficiile consumului de cafea:

"Aceste date sugereaza ca ingrediente din cafea, altele decât cafeina, pot promova sanatatea ficatului." a spus dr Xiao.

De exemplu, potrivit oamenilor de stiinta, o portie de cafea are mai multi antioxidanti decat o portie de afine sau portocale și de patru ori mai mult activitate antioxidantă ca cea ce dintr-o cana de ceai verde. Ca atare, experții consideră că, minunata cafea are proprietati de protectie care diminuează gravitatea sau chiar debutul unor probleme de sănătate, cum ar fi boala Parkinson, boala Alzheimer, diabet de tip 2, cancer si boli de inima.

Un studiu japonez format din peste 60.000 de oameni a descoperit ca, in comparatie cu cei ce nu beau, consumatorii de cafea nu au fost la fel de susceptibili in a dezvolta cancer la ficat. Alte studii au constatat scăderea riscului de cancer endometrial la femei.

Alte descoperiri au aratat ca ajuta si la furnizarea de ajutor dureri de cap si rezistenta atletic, precum și a atenua depresia.:
 

autor: redactor SE – Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2015

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.