Biscuiti cu ciocolata

Biscuiti cu ciocolata

Ingrediente:

  • 100g unt moale
  • 50g zahar pudra
  • 150g faina cu agent de crestere (sau separat praf de copt)
  • 2 linguri pudra de cacao

Umplutura ganache:

  • 100g ciocolata rupta in bucati 
  • 50g unt
  • 100ml smantana lichida

Umplutura simpla:

  • 50g unt
  • 100g zahar pudra 
  • esenta vanilie

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la ventilator 180C.

Bate untul si zaharul intr-un castron pana cand devine cremos. Adauga faina, pudra de cacao si amesteca pana ajunge de consistenta unui aluat moale, din care vei forma aproximativ 12 bilute.

Aseaza bilele de aluat pe 2 tavi de copt neunse, cu spatiu intre ele, si aplatizeaza-le usor cu o furculita, sau dosul unui pahar

Coace biscuitii timp de 10 minute, apoi lasa-i sa se raceasca in tava.

Intre timp, topeste ciocolata si untul intr-un castron asezat peo baie de abur, si amesteca pana la omogenizare, apoi incorporeaza frisca lichida. Se lasa la racit, apoi se foloseste pentru a umple biscuitii.

Daca vrei sa folosesti umplutura simpla, amesteca pur si simplu ingredientele si umple biscuitii (poti adauga dupa preferinta nuca de cocos sau nuci fin tocate).

Va dorim pofta buna!

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.