Beneficiile uleiului de masline

0 68

Il puteti
folosi in salate si alte mancaruri mai mult sau mai putins ofisticate.Nu este
cel mai ieftin ulei, insa merita sa il cumparati daca tineti la sanatatea
voastra. Iata de ce foloase puteti beneficia in urma consumului uleiului
de masline extra-virgin:




Uleiul de masline imbunatateste sanatatea
cardiovasculara
Numarul publicat in
2003 al revistei Journal of the National Medical Association Nationale a
publicat un studiu care a implicat peste 3.000 de barbati si femei ce urmau o
dieta bogata in ulei de masline, peste, fructe si legume, in urma caruia
rezultatele au aratat o scadere a riscului de boli de inima si inflamatii.


Revista Journal
of Cardiovascular Pharmacology a publicat un studiu in 2009, declarand ca exista
dovezi clare ca, consumul de ulei de masline, ca parte a unei diete
mediteraneene, este asociat cu un risc redus de boli
cardiovasculare.



Jurnalul Mondial
de Gastroenterologie este de acord intr-un studiu clinic, publicat in 2009.
Oamenii de stiinta au declarat ca, nu numai ca uleiul de masline si dieta
mediteraneana, in general, reduc riscul de boli de inima; uleiul de masline
scade, de asemenea si trigliceridele din ficat, imbunatateste nivelul de
insulina si regleaza nivelul de zahar din sange.




Uleiul de masline sustine sanatatea
ficatului
In 2007, Universitatea Oxford
a remarcat faptul ca epidemia de obezitate la nivel mondial s-a datorat in mare
parte cresterii consumului de alimente fast-food, bauturi racoritoare, acizi
grasi saturati, acizii grasi trans, si alimentele care contin sirop de porumb
bogat in fructoza. Aceste alimente ridica nivelul de lipide seric de celule
grase din sange. Grasimea suplimentara creeaza inflamatii in organism, ceea ce
duce la disfunctii ale organelor. In cele din urma, boli, cum ar fi ficatul
gras, ciroza, hepatita, cancerul la ficat … pot
aparea.


Uleiul de masline
reduce citokinele din ficat care duc la inflamarea si dezvoltarea tumorilor. Ele
fac acest lucru prin indepartarea grasimii nedorite din ficat. Astfel, curata
nivelul lipidelor serice din sange, care scade nivelul de colesterol la
persoanele supraponderale.




Uleiul de masline reduce tensiunea
arteriala
Motivul pentru care uleiul de
masline reduce tensiunea arteriala este datorita continutului sau ridicat de
acid oleic de aproximativ 70-80 la suta. Oamenii de stiinta de la Academia
Nationala de Stiinte din Statele Unite ale Americii sugereaza ca uleiul de
masline creste nivelul de acid oleic din membranele celulare, care controleaza
semnalizarea proteinelor, reducand astfel tensiunea arteriala. Oamenii de
stiinta, de asemenea, au remarcat faptul ca analogii acidului oleic, cum ar fi
uleiul de soia, nu au niciun efect asupra tensiunii arteriale, ceea ce inseamna
ca tipul de ulei necesar pentru a reduce tensiunea arteriala este foarte
specific.


 
Forumuri recomandate la Supereva


 Super Sanatate
>>

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.