Arahidele ne ajuta sa traim mai mult

Arahidele ne ajuta sa traim mai mult

Cercetatorii au descoperit ca, consumul alunelor protejeaza inima. Mai exact, arahidele au fost legate de o incidenta mai mica de deces care rezultă din boli de inima – la fel de mult ca o reducere de 21 la suta a mortalitatii.

Pentru derularea studiului, cercetatorii de la Vanderbilt University Medical Center si Shanghai Cancer Institute, au evaluat trei studii clinice mari, luând în considerare factori cum ar fi fumatul, consumul de alcool, afecțiuni metabolice și indicele de masa corporala.

Cei studiati au inclus peste 70.000 de americani si europeni, și mai mult de 130.000 de chinezi.

Arahidele sunt benefice sanatatii inimii

În cele din urmă, s-a stabilit că arahidele, care sunt de fapt o leguminoasa, aduc beneficii sanatatii inimii similare altor fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi nucile și migdalele. Cercetatorii au descoperit ca printre grupul american, persoanele care au mancat cele mai multe arahide au fost cu 21 la suta mai putin probabil sa moara in timpul studiului. În ceea ce privește grupul chinez care a consumat arahide, riscul total de moarte a fost de 17 la suta mai mic in comparatie cu poporul chinez care nu a mâncat în mod regulat nuci.

Rezultatele au fost publicate in JAMA Internal Medicine, într-un articol intitulat "Prospective Evaluation of the Association of Nut/Peanut Consumption With Total and Cause-Specific Mortality".

Consumul de nuci, alune în special, având în vedere accesibilitatea lor generala, pot fi considerate o măsură ieftina si eficienta pentru a imbunatati sanatatea cardiovasculara.

Nucile sunt bogate în substanțe nutritive, cum ar fi acizii grași nesaturați, fibre, vitamine, antioxidanți fenolici, arginina si alti compusi fitochimici. Toate acestea sunt cunoscute a fi benefice pentru sănătatea cardiovasculară.

Alunele/arahidele conțin mai mulți antioxidanți decât merele, morcovii, căpșunile, murele și sfecla.

Deci, ce mai aștepți?

Desigur, dacă aveți alergii la alune, evitati-le. În caz contrar, pofta buna. Chiar American Heart Association încurajează consumul de arahide/alune nesarate. 

autor: redactor SE – Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2015

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.