Bine ati venit!

Alcoolul in timpul sarcinii dauneaza placentei

0 38

Alcoolul in timpul sarcinii dauneaza placentei

Consumul moderat / mare de alcool la inceputul sarcinii poate afecta placenta, organul care sustine copilul in curs de dezvoltare pana cand se naste, spun cercetatorii.

In testele de laborator, anchetatorii au descoperit ca, anumite cantitati de alcool egale cu un consum moderat de alcool, reduce cresterea celulelor din placenta. Nivelurile scazute de alcool nu au avut nici un efect, au adaugat ei.

Pentru acest studiu, consumul moderat de alcool a fost definit de aproximativ doua – trei pahare pe zi, in timp ce patru – sase pahare pe zi a fost considerat consum exagerat de alcool.

Oamenii de stiinta au descoperit ca un consum moderat pana la cel exagerat de alcool, defineste cat de multa taurina (aminoacid) este livrata de la mama la copil prin placenta, potrivit studiului publicat online, la data de 14 februarie 2014 in jurnalul PLoS One.

Taurina este esentiala pentru dezvoltarea creierului si corpului, astfel incat, aceasta constatare ar putea explica unele dintre problemele de comportament observate la copiii nascuti de mame alcoolice, au sugerat cercetatorii britanici: "Crestere placentei este redusa in comparatie cu placenta non-expusa, sugerand ca, pe termen lung, ar putea exista consecinte la cat de mult sprijin primeste copilul de la placenta in timpul sarcinii dupa aceasta expunere", ne spune autorul studiului, Sylvia Lui, de la Tommy’s Maternal and Fetal Health Research Centre at The University of Manchester

John Aplin, profesor de biomedicina de reproducere, a adaugat: "Aceasta cercetare, de asemenea, sugereaza ca femeile care incearca sa ramana insarcinate nu ar trebui sa bea alcool, deoarece daunele cauzate de consumul de alcool pot avea loc foarte devreme in timpul sarcinii –  probabil, inainte ca femeia sa stie ca este insarcinata."

"Multe sarcini sunt neplanificate, dar pentru cele planificare, femeile ar trebui sa ia in considerare consumul de alcool, chiar inainte ca acestea sa [ramana] insarcinate", a adaugat Jane Brewin, directorul executiv la Tommy’s.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.