Dieta postului intermitent: argumentele pro și contra celei mai populare diete printre vedete

0 28

Există multe studii științifice favorabile în acest sens, deși în mod evident literatura de specialitate din acest domeniu, în comparație cu dieta mediteraneană sau cu dietele mai echilibrate, este decisiv mai slabă.

Postul pentru 16 ore și apoi a mânca numai în următoarele 8 ore

Nu, nu este ramadanul, este dieta postului intermitent, unul dintre cele mai populare regimuri dietetice ale momentului, urmată de Nicole Kidman, Miranda Kerr și, de asemenea, Jennifer Aniston, care tocmai recent a declarat că urmează această metodă nutrițională.

Dar în ce constă postul intermitent?

Este cu adevărat sănătos să postim atât de multe ore sau poate fi riscant pentru sănătatea noastră? „Dieta intermitentă sau postul intermitent – a spus nutriționistul Tiziana Stallone – este o metodă care contrastează cu ceea ce am folosit până acum, o dietă care se bazează pe restricționarea caloriilor și a mânca puțin dar des. Există multe studii științifice favorabile în acest sens, deși, evident, literatura din acest domeniu, în comparație cu dieta mediteraneană sau cu dietele mai echilibrate, este cu siguranță mai slabă“.

Avantajele dietei intermitente

Nu este vorba de a sări peste mese (o eventualitate întotdeauna nerecomandată de toți nutriționiștii), ci de a concentra toate mesele incluse în dietă în acele 8 ore de consum (deși acestea pot varia în funcție de indicațiile nutriționistului). “Dieta intermitentă este diferită de toate dietele la care am lucrat până acum. Ne-am imaginat întotdeauna că cel mai bun mod de a pierde în greutate a fost să mănânci des, deoarece în timpul digestiei corpul arde energie și astfel se evită utilizarea masei musculare (ceea ce se întâmplă în timpul lung al perioadei de post)“.

De asemenea, această dietă seamănă oarecum cu dieta rapidă care mimează, dezvoltată cu scopul de a promova reînnoirea celulelor și longevitatea: „Baza științifică a dietei intermitente de post – repetă medicul – este bună și acceptabilă. De fapt, în timpul pauzei, avem și o pauză hormonală și în special o pauză de insulină (hormonul care ne ajută să punem grăsime) și, mai presus de toate, avem și o ușurare a proceselor metabolice. Această pauză ne ajută și la reînnoirea celulară, la reînnoirea corpusculilor celulari și la mitocondria ce are efect de regenerare“. În timpul pauzei (postului) propriu-zise, ​​este ca și cum organismul se „detoxifică”, pentru a-și relua cursul normal în următoarele ore: „De fapt, acest post ar favoriza creșterea unor hormoni anabolici și creșterea masei musculare. Rezumând, există cu siguranță aspecte pozitive care decurg din acest regim alimentar“.

Dezavantajele postului intermitent

Cu toate acestea, urmarea unei diete de acest gen ar putea fi mai complicată decât se aștepta. De fapt, nutriția nu este sinonimă cu supraviețuirea, ci cu convingerea. „Dacă este adevărat că pauza hormonală este un factor pozitiv, la fel ca și regenerarea celulară, este adevărat că, cu acest tip de dietă, riști să pierzi spontaneitatea dietei. Doar numeri orele postului, dar ce zici de echilibrul și armonia de a fi împreună într-un moment de convivialitate. Să ne imaginăm că în cele 16 ore de post mergem să ne vizităm prietenii, ne putem priva de plăcerea unui aperitiv sau a unei cine pentru a prefera tehnicitatea dietetică?“. O astfel de dietă restrictivă ar putea fi, de asemenea, foarte riscantă pentru subiecții mai sensibili din punct de vedere psihologic și ar putea duce la hiperalimentare în orele următoare postului. “Părerea mea este una bună despre postul intermitent, dar dacă și numai dacă, ești îndrumat de un nutriționist profesionist și pentru o perioadă de timp relativ limitată. Scopul este de a găsi o metodă alimentară care să ne facă să ne simțim mulțumiți și care să fie durabilă chiar și în viața de zi cu zi“.

Citeste si:

 Forumuri si grupuri de suport pentru cele care vor sa slabeasca: 

 Femina Intim …
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.